• NL
 • Taal: Nederlands (NL) Engels (EN)

  Duurzaamheid

  Athora Netherlands is trots te zijn uitgeroepen tot de meest duurzame verzekeraar van Nederland door de VBDO.

  De keuzes die we nú maken, bepalen de wereld van morgen

  Als verzekeraar speelt Athora Netherlands een belangrijke rol in het leven van onze klanten. Wij dragen zorg voor hun toekomstige inkomensvoorzieningen. Daarbij maken we elke dag belangrijke keuzes. Want de keuzes die we nú maken, hebben verregaande invloed op de wereld van morgen. Sterker nog, met het vermogen dat we namens onze klanten beheren, kunnen en willen we onze invloed doen gelden op die wereld. In het belang van onze klanten en die van hun kinderen, in het belang van onze naasten, van onszelf en van al die anderen die we niet kennen.

  Maatschappelijk verantwoord ondernemen

  De urgente maatschappelijke ontwikkelingen, zoals klimaatverandering, ontbossing, waterschaarste en eerlijke verdeling van arbeid, stellen steeds hogere eisen aan ondernemingen. Athora Netherlands wil nadrukkelijk en actief meewerken aan oplossingsrichtingen voor deze maatschappelijke uitdagingen.

  Hoe wij waarde creëren

  De activiteiten en processen waarmee we verzekeringsproducten aanbieden, noemen we onze waardeketen. In die keten hebben we diverse rollen. We zijn niet alleen werkgever, ook samenwerkingspartner, klant en belegger. Ons waardecreatiemodel laat aan de ene kant zien welke bronnen we benutten om onze strategische doelstellingen te realiseren. Aan de andere kant toont het de waarden die we met onze kernactiviteiten toevoegen.

  Diversiteit en inclusie

  Als onderdeel van een internationale moedermaatschappij hechten we veel waarde aan diversiteit en inclusie. We streven naar een cultuur van gelijkwaardigheid, waarin onze medewerkers zich op hun gemak voelen om gedachten te uiten, tot gedeelde inzichten te komen en innovatieve oplossingen te ontwikkelen. Bij Athora Netherlands willen we dat iedereen zich veilig kan voelen, ongeacht waar of wanneer je bent geboren, in wat of in wie je gelooft of van wie je houdt.

  Duurzaam beleggen

  Als vermogensbeheerder willen we bedrijven en landen stimuleren om zich voor te bereiden op nieuwe uitdagingen waar we samen voor staan. Athora Netherlands probeert de weg te effenen naar een duurzame samenleving en tegelijkertijd financieel rendement op de lange termijn te genereren voor onze klanten.

  Stichting Samen voor Later

  Via Stichting Samen voor Later zetten we de kennis en kunde van de medewerkers van Athora in om kwetsbare groepen te helpen. Zo nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. 
  Benieuwd naar de projecten van de stichting? Neem dan een kijkje op de website.