• NL
 • Taal: Nederlands (NL) Engels (EN)

  Raad van Commissarissen

  De Raad van Commissarissen is verantwoordelijk voor het toezicht op het handelen van het Executive Committee en op de algemene bedrijfsvoering. Het speelt een belangrijke rol in het bestuur van de onderneming door belangrijke zakelijke beslissingen goed te keuren of af te wijzen.

  De Raad van Commissarissen van Athora Netherlands N.V. bestaat uit de volgende personen:

  Roderick Munsters

  Voorzitter van de Raad van Commissarissen

  Todd Solash

  Lid van de Raad van Commissarissen

  Elisabeth Bourqui

  Lid van de Raad van Commissarissen

  Floris Deckers

  Lid van de Raad van Commissarissen

  Hanny Kemna

  Lid van de Raad van Commissarissen

  Henk Timmer

  Lid van de Raad van Commissarissen

  De commissarissen van Athora Netherlands N.V. vormen tevens de Raad van Commissarissen van SRLEV N.V. en Proteq Levensverzekeringen N.V. 

  Roderick Munsters

  Voorzitter Raad van Commissarissen

  Roderick Munsters (1963) is per oktober 2021 aangesteld als Voorzitter van de Raad van Commissarissen van Athora Netherlands. Roderick Munsters heeft uitgebreide bestuurlijke ervaring opgedaan bij verschillende financiële instellingen. Van 2009 tot en met 2015 was hij Chief Executive Officer van Robeco Groep. Van 2005 tot 2009 was hij lid van de Executive Committee en Chief Investment Officer van ABP Pensioenfonds & APG All Pensions Group. Van 1997 tot 2005 was Roderick Munsters Managing Director en Chief Investment Officer bij PGGM Pensioenfonds.

  Naast zijn functie bij Athora Netherlands is hij onder meer lid van de Raad van Commissarissen van Unibail-Rodamco-Westfield en bij BNY Mellon European Bank. Roderick Munsters heeft zowel de Nederlandse als de Canadese nationaliteit en een Master in Economics & Corporate Finance en Financial Economics, beide van Tilburg University.

  Todd Solash

  Lid van de Raad van Commissarissen

  Todd Solash (1975) werd in oktober 2023 aangesteld bij Athora als President en Deputy CEO. Todd is overgekomen van Corebridge Financial (voorheen AIG Life & Retirement) waar hij President en CEO was voor Individual Retirement en Life Insurance. Daarvoor was Todd Head of Individual Annuity bij AXA Equitable Life Insurance Company. Eerder in zijn carrière adviseerde hij grote verzekeraars en banken als partner bij Oliver Wyman Financial Services en bekleedde hij leidinggevende posities bij Jefferson National Life (nu onderdeel van Nationwide Life Insurance). Todd is afgestudeerd in Finance en Chemical Engineering aan de Universiteit van Pennsylvania.

  Elisabeth Bourqui

  Lid van de Raad van Commissarissen

  Elisabeth Bourqui (1975) heeft verschillende bestuurs- en senior managementfuncties bekleed in de pensioen-, vermogensbeheer- en consultancysector, onder meer bij ABB Group en Mercer. Elisabeth is momenteel CEO en medeoprichter van Berg Capital Management, een beleggingsadvieskantoor. Zij is daarnaast lid van de Raad van Bestuur van Bank Vontobel, Voorzitter en lid van de Raad van Bestuur van Helsana HealthInvest AG en bestuurslid bij Banque Cantonale Neuchâteloise. Elisabeth heeft een masterdiploma in de wiskunde en is gepromoveerd in de financiële wiskunde aan de Swiss Federal Institute of Technology in Zurich.

  Floris Deckers

  Lid van de Raad van Commissarissen

  Floris Deckers (1950) is per april 2020 aangesteld als lid van de Raad van Commissarissen van Athora Netherlands. Floris Deckers werkte in het verleden onder andere als CEO van Van Lanschot Bankiers en als Senior Executive bij ABN AMRO. Daarnaast was Deckers actief als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Deloitte Nederland en voorzitter van de Raad van Commissarissen van SBM Offshore. Momenteel is Deckers onder meer actief als commissaris bij Arklow Shipping Group Ierland, inclusief de Nederlandse dochtermaatschappij, en Bestuurslid van de Vlerick Business School te Gent en Leuven (België).

  Hanny Kemna

  Lid van de Raad van Commissarissen

  Hanny Kemna (1960) is sinds april 2020 aangetreden als commissaris van Athora Netherlands. Naast dit commissariaat is Kemna voorzitter van de Raad van Commissarissen van MN en vicevoorzitter van de Raad van Commissarissen en voorzitter van de auditcommissie van Menzis. Daarnaast is zij bestuurslid van ASA International, lid van de Audit en Risk commissie van Géant en lid in buitengewone dienst van het College van de Algemene Rekenkamer.

  Henk Timmer

  Lid van de Raad van Commissarissen

  Henk Timmer (1961) is in september 2022 benoemd als lid van de Raad van Commissarissen. Hij heeft verschillende management- en directiefuncties vervult in de Nederlandse verzekerings- en pensioensector, waaronder de functie van Chief Risk Officer en lid van de Raad van Bestuur van Achmea. Henk heeft verschillende studies gedaan op het gebied van economie, audit en risk management.