• NL
 • Taal: Nederlands (NL) Engels (EN)

  Raad van Commissarissen

  De Raad van Commissarissen is verantwoordelijk voor het toezicht op het handelen van de Raad van Bestuur en op de algemene bedrijfsvoering. Het speelt een belangrijke rol in het bestuur van de onderneming door belangrijke zakelijke beslissingen goed te keuren of af te wijzen.

  De Raad van Commissarissen van Athora Netherlands N.V. bestaat uit de volgende personen.

  Roderick Munsters

  Voorzitter van de Raad van Commissarissen

  Michele Bareggi

  Lid van de Raad van Commissarissen

  Elisabeth Bourqui

  Lid van de Raad van Commissarissen

  Floris Deckers

  Lid van de Raad van Commissarissen

  Hanny Kemna

  Lid van de Raad van Commissarissen

  Pierre Lefèvre

  Lid van de Raad van Commissarissen

  Deze zes commissarissen vormen tevens de Raad van Commissarissen van SRLEV N.V. en Proteq Levensverzekeringen N.V.

  Roderick Munsters

  Voorzitter Raad van Commissarissen

  Roderick Munsters (1963) is per oktober 2021 aangesteld als Voorzitter van de Raad van Commissarissen van Athora Netherlands. Roderick Munsters heeft uitgebreide bestuurlijke ervaring opgedaan bij verschillende financiële instellingen. Van 2009 tot en met 2015 was hij Chief Executive Officer van Robeco Groep. Van 2005 tot 2009 was hij lid van de Executive Committee en Chief Investment Officer van ABP Pensioenfonds & APG All Pensions Group. Van 1997 tot 2005 was Roderick Munsters Managing Director en Chief Investment Officer bij PGGM Pensioenfonds.

  Naast zijn functie bij Athora Netherlands is hij lid van de Monitoring Commissie Corporate Governance en lid van de Raad van Commissarissen van Unibail-Rodamco-Westfield en PGGM Vermogensbeheer. Bovendien is hij Independent non-executive director bij Moody’s – Europe en bij BNY Mellon European Bank. Roderick Munsters heeft zowel de Nederlandse als de Canadese nationaliteit en een Master in Economics & Corporate Finance en Financial Economics, beide van Tilburg University.

  Michele Bareggi

  Lid van de Raad van Commissarissen

  Michele Bareggi (1973) is Chief Executive Officer van Athora Group en lid van de Raad van Bestuur van Athora België SA/NV. Voorheen werkte Bareggi als algemeen directeur bij Morgan Stanley. Daarvoor vervulde hij verschillende rollen bij Nomura Holdings, Lehman Brothers, JPMorgan en Credit Suisse First Boston.

  Elisabeth Bourqui

  Lid van de Raad van Commissarissen

  Elisabeth Bourqui (1975) heeft verschillende bestuurs- en senior managementfuncties bekleed in de pensioen-, vermogensbeheer- en consultancysector, onder meer bij ABB Group en Mercer. Elisabeth is momenteel CEO en medeoprichter van Berg Capital Management, een beleggingsadvieskantoor. Zij is daarnaast lid van de Raad van Bank Vontobel, Voorzitter en lid van de Raad van Bestuur van Helsana HealthInvest AG en bestuurslid bij Banque Cantonale Neuchâteloise. Elisabeth heeft een masterdiploma in de wiskunde en is gepromoveerd in de financiële wiskunde aan de Swiss Federal Institute of Technology in Zurich.

  Floris Deckers

  Lid van de Raad van Commissarissen

  Floris Deckers (1950) is per april 2020 aangesteld als lid van de Raad van Commissarissen van Athora Netherlands. Floris Deckers werkte in het verleden onder andere als CEO van Van Lanschot Bankiers en als Senior Executive bij ABN AMRO. Daarnaast was Deckers actief als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Deloitte Nederland en voorzitter van de Raad van Commissarissen van SBM Offshore. Momenteel is Deckers onder meer actief als commissaris bij Arklow Shipping Group Ierland, inclusief de Nederlandse dochtermaatschappij, en Bestuurslid van de Vlerick Business School te Gent en Leuven (België).

  Hanny Kemna

  Lid van de Raad van Commissarissen

  Hanny Kemna (1960) is sinds april 2020 aangetreden als commissaris van Athora Netherlands. Naast dit commissariaat is Kemna voorzitter van de Raad van Commissarissen van MN en vicevoorzitter van de Raad van Commissarissen en voorzitter van de auditcommissie van Menzis. Daarnaast is zij bestuurslid van ASA International, lid van de Audit en Risk commissie van Géant en lid in buitengewone dienst van het College van de Algemene Rekenkamer.

  Pierre Lefèvre

  Lid van de Raad van Commissarissen

  Pierre Lefèvre (1956) werd op 26 juli 2015 benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen. Lefèvre begon zijn carrière als internal auditor bij Unilever voordat hij ging werken als financial controller bij AXA Belgium N.V. Hij vervolgde zijn loopbaan bij AXA, onder meer als Chief Executive Officer van de schadeverzekeringsactiviteiten bij AXA Insurance (Verenigd Koninkrijk) en werd vervolgens benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur. In 1998 werd hij benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van AXA Nederland. Tussen 2002 en 2013 vervulde Lefèvre verschillende Chief Executive Officer-rollen bij dochterondernemingen van Groupama SA. Sinds 2013 treedt Lefèvre op als onafhankelijk niet-uitvoerend bestuurder en voorzitter van het risicocomité van Hasting Group Holdings PLC en sinds 2014 als senior adviseur van Eurohold Corporate Finance, SL.