• NL
 • Taal: Nederlands (NL) Engels (EN)

  Sabine Hoogakker

  ‘Het is hier nooit saai’

  Sabine is nogal avontuurlijk ingesteld en die eigenschap komt haar bij Athora Netherlands goed van pas. “Het is hier never a dull moment”, vertelt de privacy-expert binnen de afdeling Legal & Compliance. “Elke dag zijn er weer nieuwe puzzels om op te lossen en dat maakt het werk hier heel afwisselend en uitdagend.”

  Sabine Hoogakker
  Als privacyjurist op de afdeling Legal & Compliance houdt Sabine zich bezig met allerlei boeiende trajecten

  Dat Sabine (48) met haar hang naar afwisseling en avontuur bij een pensioenverzekeraar terecht zou komen, zou je misschien niet direct verwachten. Toch haalt ze er veel voldoening uit en heeft ze het enorm naar haar zin. “Athora is volop in beweging, geen dag is hier hetzelfde. Bovendien houd ik me bezig met allerlei boeiende trajecten. Het is heel belangrijk dat we op een goede en veilige manier omgaan met de gegevens van onze klanten, adviseurs en medewerkers.”

  Privacy, de AVG, persoonsgegevens; het zijn hot topics. Sabine volgt de actualiteiten en jurisprudentie rondom alles wat met privacy te maken heeft op de voet. “Een heet hangijzer dat momenteel speelt is bijvoorbeeld de verwerking van persoonsgegevens buiten Europa. Zo spande een Oostenrijkse student een procedure aan tegen Facebook, omdat hij niet wil dat zijn gegevens buiten de VS belanden. Het is erg interessant om dat soort ontwikkelingen in de gaten te houden en te zorgen dat wijzelf én onze leveranciers aan veranderende wet- en regelgeving blijven voldoen.”

  Reizen

  Sabine gooit graag eens in de zoveel tijd het roer volledig om. Dat ze avontuurlijk is ingesteld, blijkt wel uit de reizen die ze de afgelopen jaren heeft gemaakt. In 2011 nam ze een sabbatical jaar om een wereldreis te maken. En toen haar man een paar jaar later naar Singapore werd uitgezonden, ging ze natuurlijk met hem mee. “Daar kon ik niet zo veel met mijn kennis van het Nederlandse recht, dus ben ik een studie Chinees gaan doen en heb Nederlandse les gegeven aan Singaporezen.”

  Opmerkelijk voor een avonturier als Sabine is dat ze toch elke keer weer terugkeert naar haar oude werkgever. Waarom? Juridisch werk kun je toch overal doen? “We hebben gewoon een erg leuke afdeling en ook in de rest van het bedrijf heerst een goede sfeer. Iedereen is enorm bereid elkaar te helpen. Bovendien hebben we veel expertise in huis. Met kundige en behulpzame collega’s werk je nu eenmaal plezierig samen. Leuke collega’s, goede sfeer en uitdagend werk, dat is toch wat je wil?”

  Het is erg interessant om actuele ontwikkelingen in de gaten te houden en te zorgen dat wijzelf én onze leveranciers aan veranderende wet- en regelgeving blijven voldoen.

  Betrokken aan de voorkant

  Sabine hield zich in het begin van haar carrière bezig met contracten. Als advocaat werd ze vooral geconfronteerd met geschillen over contracten. Daarna startte ze bij wat toen nog SNS Reaal heette, ook als expert op dat gebied. “Je merkt dat bij het sluiten van contracten vaak niet goed wordt nagedacht over wat er allemaal mis kan gaan. En als het dan misgaat, kunnen er geschillen ontstaan. Na zes jaar advocatuur leek het me daarom leuk om juist bij de voorkant betrokken te zijn. Om die geschillen juist te helpen voorkomen.”

  Onderdeel van een groter geheel

  Na bijna vier jaar in Singapore was Sabine blij dat ze haar eigen carrière bij Athora weer kon voortzetten. “Het was een fantastische tijd, maar ik miste het heel erg om onderdeel te zijn van een groter geheel. Ik verheugde me enorm om weer tussen mijn collega’s te zitten. Het was dus wel even een tegenvaller, toen na twee maanden corona uitbrak. Gelukkig kun je via Teams heel goed contact met elkaar houden en kon ik terugvallen op mijn oude interne netwerk.”

  Omdat ze het niet zag zitten om voor een derde keer terug te keren naar haar oude functie als specialist op het gebied van contracten en financieel toezichtrecht, kreeg Sabine een andere positie binnen de afdeling Legal aangeboden. En bij die nieuwe rol als privacy-expert, hoorde ook een extra opleiding. “Erg leuk om een nieuwe uitdaging aan te gaan en mezelf een nieuwe tak van sport eigen te maken. Er is bij Athora sowieso veel ruimte om jezelf te ontwikkelen. Het is hier dus echt nooit saai.”

  Word jij de nieuwe collega van Sabine?

  Ben jij de Pensioenjurist of Jurist Verzekeringsrecht waar we bij Athora Netherlands naar op zoek zijn? Met kennis van pensioenrecht, verbintenissenrecht en arbeidsrecht? We komen graag met je in contact.