• NL
 • Taal: Nederlands (NL) Engels (EN)

  'Bij Athora heb ik de vrijheid om mijn werk in te delen op de manier die het beste bij me past'

  28 juni 2022 | 10:00

  Werken bij Athora betekent voor Jane Maduro (37) vrijheid, persoonlijke ontwikkeling en een betekenisvolle bijdrage leveren aan een goed leven voor later. Voor onze klanten en ook voor haarzelf.

  Jane Maduro
  Als Internal Accountmanager is Jane het eerste aanspreekpunt voor een vaste groep adviseurs en werkgevers om hun pensioenvraagstukken op te lossen.

  Jane’s carrière bij Zwitserleven, een van Athora’s labels, startte in 2017. In een eerder traineeship kreeg zij de kans om voor korte periodes mee te draaien op verschillende werkvelden in de pensioenwereld. Bij Zwitserleven kreeg Jane de mogelijkheid om al deze opgedane kennis te bundelen in de functie van Internal Accountmanager. Jane is nu eerste aanspreekpunt voor een vaste groep adviseurs en werkgevers om hun pensioenvraagstukken op te lossen. “Mijn klanten weten wie ik ben, ik ben precies op de hoogte van wat er bij hen speelt. Veel vragen beantwoord ik zelf. Als ik er niet uitkom, dan ga ik het uitzoeken. We hebben een open werksfeer binnen Athora, dus ik loop gemakkelijk bij een van mijn collega’s binnen om te sparren. Zo run ik als het ware mijn eigen bedrijfje in het grotere geheel.”

  Persoonlijke stempel

  Jane’s werk is heel divers en vraagt flexibiliteit om mee te bewegen met de waan van de dag. Geen dag is hetzelfde. “Bij Athora werken we via het PASS principe, dat hybride en slimmer werken aanmoedigt. Je bepaalt zelf voor welke werkzaamheden het handig is om naar kantoor te komen, of dat je liever vanuit huis werkt. Het geeft me de vrijheid om mijn werk in te delen zoals mij het beste past en vooral om mijn persoonlijke stempel daarop te drukken. Dat laatste heb ik bij Athora geleerd: je werk met passie doen door je eigen schwung eraan te geven.”

  Ik ben een vrouw met een missie, een enthousiaste dame met een grote dosis doorzettingsvermogen. Ik wil op een positieve manier het verschil maken, kansen zien en deze kansen benutten. Dat is wat mij typeert als mens.

  Ook is Jane lid van de Diversiteitscommissie bij Athora. Daarvoor is zij een tijdje voorzitter van Athora Young! geweest. Dit is een netwerkclub voor Athora-medewerkers tot 35 jaar. “In de Diversiteitscommissie richt ik mij vooral op ‘women-power’ binnen de verzekeringsbranche. Dat vind ik een belangrijk thema. Als voorzitter van Young! heb ik een aantal activiteiten georganiseerd, waaronder een studiereis naar Dublin. Behalve Athora Dublin bezochten we ook het hoofdkantoor van Google en Facebook. Heel inspirerend was dat.”

  Duurzaamheid

  Naast een goed leven voor later is duurzaamheid een ander belangrijk maatschappelijk thema dat Jane aanspreekt in Athora. “Het is niet alleen een concept,” legt Jane uit. “Athora heeft het thema duurzaamheid concreet doorvertaald naar de eigen bedrijfsvoering. In allerlei gradaties komt het terug: groene beleggingen, in onze bedrijfscultuur en de nieuwe huisvesting. Onlangs zijn we naar een van de duurzaamste kantoorpanden van Amsterdam verhuisd.”

  Pensioenkennis delen

  In haar privéleven weet Jane haar pensioenkennis ook goed te gebruiken. Natuurlijk voor haar eigen situatie, maar ook om met haar familie en vrienden te delen. “Hoewel iedereen met pensioen te maken heeft, weten maar weinig mensen hoe het werkt. Ik vind het heel leuk om dit op een laagdrempelige manier aan mijn eigen vrienden- en kennissenkring uit te leggen.”

  Advies voor toekomstige collega’s

  Wat Jane zou willen meegeven aan haar toekomstige collega’s is om zelf initiatief te nemen en niet af te wachten. “Neem die ruimte en pak de handschoen op,” zegt Jane enthousiast. “Van Athora krijg je de verantwoordelijkheid op de manier hoe jij dat zelf wilt. Je krijgt alle hulp om te groeien en nieuwe kennis en vaardigheden te ontwikkelen. Voor iedere medewerker is er bijvoorbeeld een persoonlijk groeibudget beschikbaar voor opleidingen en cursussen. Ook hebben we elk jaar een Summer School met veel interessante workshops. Dus sta niet stil, ontwikkel jezelf en kijk hoe je jezelf naar een hoger plan kan tillen.”

  Op zoek naar een baan bij Zwitserleven?

  Wil je ook werken voor het sterke merk Zwitserleven?

  Bekijk de beschikbare vacatures.