• NL
 • Taal: Nederlands (NL) Engels (EN)

  VIVAT kondigt benoeming aan van nieuwe CEO

  26 februari 2020

  VIVAT N.V. (VIVAT) kondigt vandaag aan dat Tom Kliphuis vanaf 1 april 2020 is benoemd als Chief Executive Officer (CEO) van VIVAT. Kliphuis, momenteel voorzitter van de Raad van Bestuur van Coöperatie VGZ, zal Ron van Oijen opvolgen die op 31 januari 2020 terugtrad als CEO van VIVAT.

  Maarten Dijkshoorn, voorzitter van de Raad van Commissarissen van VIVAT: “Wij zijn verheugd om Tom Kliphuis te kunnen verwelkomen als onze nieuwe CEO. Tom heeft bijna twintig jaar ervaring als leidinggevende binnen de verzekeringssector en heeft een bewezen staat van dienst bij het aansturen van verandering, het realiseren van strategisch succes en het aanjagen van groei. Dit maakt van hem de juiste CEO om VIVAT door het volgende hoofdstuk te leiden. De Raad van Commissarissen wenst Tom Kliphuis alle succes in zijn nieuwe rol bij VIVAT.”

  Tom Kliphuis

  Tom Kliphuis: “Ik ben zeer verheugd om aan de slag te gaan bij VIVAT. Ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan de voortzetting van de transformatie van het bedrijf. Ik verheug me ook op de samenwerking met mijn nieuwe collega's en zie het als een uitdaging om te mogen voortbouwen op het succes van de bedrijfsvoering en zodoende een nog sterkere speler te worden op de Nederlandse verzekeringsmarkt.”

  Tom Kliphuis (1964) is sinds 2014 voorzitter van de Raad van Bestuur van de Coöperatie VGZ. Tom begon zijn carrière bij ING / Nationale Nederlanden waar hij diverse managementposities bekleedde. Van 2000 tot 2011 was hij verantwoordelijk voor de verzekerings- en pensioenactiviteiten van ING Insurance in Mexico, Chili en Centraal en Zuid Europa. Kliphuis was van 2011 tot 2013 CEO van de verzekeringstak van ING Benelux.

  De voltooiing van de overname van VIVAT door Athora vindt naar verwachting plaats in het eerste kwartaal van 2020, afhankelijk van goedkeuring van de toezichthoudende instanties. Mogelijk zullen er verdere wijzigingen in de Raden plaatsvinden, dit zal gecommuniceerd worden op of omstreeks de datum van de voltooiing van de transactie.

  Meer informatie

  Neem contact op met onze Mediawoordvoerder