• NL
 • Taal: Nederlands (NL) Engels (EN)

  Jasper van den Bosch

  ‘Iedere situatie vraagt om een nieuwe manier van denken’ 

  Sinds een klein jaar maakt Jasper van den Bosch deel uit van het team Buy-Out & Corporate Development. Door de veranderde wetgeving is de verwachting dat steeds meer kleine pensioenfondsen hun pensioenverplichtingen willen onderbrengen bij Zwitserleven. Als zo'n fonds zich meldt voor een mogelijke buy-out, komt Jasper in actie.

  Jasper van den Bosch
  Jasper van den Bosch (30) is Transactiemanager Buy-Outs voor het merk Zwitserleven.

  Eind mei 2023 is de Wet toekomst pensioenen (Wtp) goedgekeurd door de Eerste Kamer en deze treedt naar verwachting in 2027 in werking. Jasper verwacht dat de verzoeken voor buy-outs hierdoor in de komende tijd gaan toenemen. “Het is een groeimarkt. Veel pensioenfondsen waren aan het wachten op de uitkomst van de Wtp. Nu weten ze waar ze aan toe zijn,” vertelt Jasper. “Als er een verzoek voor een buy-out bij ons binnenkomt, houd ik mij bijvoorbeeld bezig met de berekening van de juiste prijs en de details van de portefeuille. Waar zitten de risico’s in deze portefeuille en hoe kunnen we die vermijden? Wat voor prijs moeten we doorberekenen? Iedere situatie is anders en vraagt om een nieuwe manier van denken.”

  Gehele traject van een buy-out 

  Jaspers werk bij Athora omvat het gehele traject van een buy-out: analyse van de portefeuille, nieuwe oplossingen bedenken, voorstel maken voor de deal, onderhandelen en het uiteindelijk afsluiten van de deal. Voor hem is het de mix om al deze stappen te doorlopen wat het werk zo interessant maakt. De nieuwe manier van denken vindt hij daarin een belangrijk element. “Het telkens bedenken van nieuwe oplossingen daagt me uit, op het creatieve vlak. Dit in combinatie met het technische nadenken, snelle sense-checks en wat modelleren vind ik heel leuk om te doen om tot een oplossing te komen. Dan duik ik diep in de details en hoop ik een nuance te vinden waarover ik eerder niet had nagedacht.” 

  Er is pas een deal als het hele traject is doorlopen en we een oplossing hebben gevonden die voor een pensioenfonds wenselijk is. Dit is het eindpunt en voor beide partijen iets om te vieren.

  Eindpunt

  Als tweede belangrijk element noemt Jasper de uiteindelijke deal van de buy-out. “Er is pas een deal als het hele traject is doorlopen en we een oplossing hebben gevonden die voor een pensioenfonds wenselijk is. Dit is het eindpunt en voor beide partijen iets om te vieren.” Op dit moment is het team van Jasper met verschillende voorstellen voor buy-outs bezig. Deze voorstellen bespreken zij eerst met alle relevante stakeholders binnen Athora. Daarna wordt het voorgelegd aan het pensioenfonds of de adviseur en komt het hopelijk tot een deal.

  Soepele samenwerking

  Kijken we naar Athora als organisatie, dan noemt Jasper samenwerking als belangrijke waarde. “Binnen de club mensen met wie ik direct samenwerk, loopt het ontzettend soepel. Al bij mijn start kon ik meteen goed integreren in mijn team. En voor mijn werkplek was alles top geregeld zodat ik direct aan de slag kon gaan.” Ook bij andere afdelingen ervaart Jasper veel behulpzaamheid en de wil om samen de schouders eronder te zetten. “Dat vind ik echt kenmerkend voor Athora en heel prettig werken. Sinds de verhuizing naar ons nieuwe pand in Amsterdam wordt de samenwerking nog beter, want ik spreek nu vaker mensen van andere afdelingen live dan in het pand in Amstelveen. Door de open sfeer van ons nieuwe kantoor loop je elkaar makkelijker tegen het lijf.”

  Over vijf jaar denkt Jasper dat hij, misschien met een iets grotere baard, tevreden kan terugblikken op een succesvolle periode. De Wtp is dan in werking getreden en de buy-outs zullen weer afnemen. “Binnen het werkveld van Athora zie ik nog erg veel interessante mogelijkheden. Maar voor nu zit ik hier helemaal op mijn plek.”

  Cultuurambassadeur 

  Naast zijn werk als Transactiemanager is Jasper sinds kort ook cultuurambassadeur bij Athora. Met een groep enthousiaste en gedreven collega’s van verschillende afdelingen zet hij zich in om de vier cultuurwaardes (Dare to be different, Seek simplicity, Care, Do the right thing) van Athora concreet te maken. Cultuurwaardes zorgen voor meer eenheid. Als alle neuzen dezelfde kant op staan, maakt dat een organisatie gezond en sneller wendbaar. En dit draagt bij aan een fijne en veilige werkomgeving voor alle Athora-medewerkers.

  Pak die kans

  Voor potentiële nieuwe medewerkers heeft Jasper nog een boodschap. “Binnen onze organisatie is er veel wil en ruimte om jezelf te ontwikkelen. Athora is bezig te groeien en nodigt je uit om actief mee te denken in nieuwe oplossingen. Pak die kans! Dat vraagt om veel creativiteit en levert veel leuke situaties op.”

  Op zoek naar een baan bij Zwitserleven?

  Wil je ook werken voor het sterke merk Zwitserleven?

  Bekijk de beschikbare vacatures.