• NL
 • Taal: Nederlands (NL) Engels (EN)

  VIVAT gaat verder als Athora Netherlands

  10 december 2020 | 08:00

  Per vandaag gaat VIVAT N.V. verder als Athora Netherlands N.V. De naamsverandering is het sluitstuk van de overname door de Europese levens- en herverzekeraar Athora Holding Ltd. (“Athora”). Het markeert een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Athora Netherlands, dat de leidende pensioenaanbieder van Nederland wil zijn.

  “Met onze nieuwe naam en in combinatie met onze 120 jaar aan ervaring als pensioen- en levensverzekeraar gaan we ons volledig focussen op inkomen voor later,” zegt Tom Kliphuis, CEO van Athora Netherlands. “Met ons sterk consumentenmerk Zwitserleven bieden wij aantrekkelijke producten en diensten aan consumenten, waarbij we inspelen op hun verschillende behoeften. Onze bestaande Reaal-klanten blijven we bedienen met optimale dienstverlening en rendementen.”

  Michele Bareggi, CEO van Athora Group: “De rebranding van VIVAT in Athora Netherlands is een belangrijke stap in de geschiedenis van het bedrijf en toont haar ontwikkeling als een toegewijde levensverzekeraar. Door VIVAT op te nemen in onze Groep kunnen we onze klanten goede resultaten blijven bieden door middel van productenfocus, sterk risicokapitaalmanagement, solide beleggingsresultaten en uitmuntende bedrijfsprestaties.
  Aangezien Athora Netherlands de op een na grootste levensverzekeraar in Nederland is en Athora deskundig is op het gebied van het consolideren en integreren van grote levensverzekeringen- en pensioenportfolio's, hebben we een sterke basis om onze groei voort te zetten.”

  VIVAT N.V. is op 1 april 2020 door Athora overgenomen. Behalve VIVAT N.V. heeft Athora op succesvolle wijze drie andere Europese verzekeringsmaatschappijen overgenomen – Delta Lloyd Deutschland AG (2014), Aegon Ireland plc (2018) en Generali Belgium (2019) – en gerebrand naar de Athora-huisstijl.

  Samen met het bekendmaken van de rebranding, waaronder de juridische naamsverandering en een nieuwe huisstijl, heeft Athora Netherlands haar nieuwe website gelanceerd: www.athora.nl