• NL
 • Taal: Nederlands (NL) Engels (EN)

  Athora Netherlands start samenwerking met Dynamic Credit

  16 maart 2022

  Athora Netherlands en Dynamic Credit, een Nederlandse hypotheekaanbieder en vermogensbeheerder, hebben een langjarige samenwerkingsovereenkomst getekend. Dynamic Credit neemt per 15 maart 2022 het management van de hypotheekportefeuille over van Athora Netherlands met een omvang van EUR 1,2 miljard.  

  Als onderdeel van de overeenkomst zal Dynamic Credit zorgdragen voor het uitvoeren van productaanpassingen in lijn met marktontwikkelingen en veranderende wet- en regelgeving. Ook is Dynamic Credit namens Athora Netherlands het aanspreekpunt voor de samenwerkingspartners, waaronder Stater en Hypocasso. 

  Bart Remie, General Manager Operations & IT bij Athora Netherlands: “In 2020 is Reaal gestopt met het aanbieden van hypotheken aan nieuwe klanten. Om voor onze bestaande hypotheekklanten een optimale dienstverlening te waarborgen, is besloten het management onder te brengen bij een ervaren specialist. Met Dynamic Credit hebben we een betrouwbare partij gevonden die kan toezien op het beheer van de producten van de Reaal hypotheekportefeuille.” 

  De hypotheekportefeuille van Reaal heeft een omvang van circa 10.000 klanten met een volume van €1,2 miljard en blijft op de balans van Athora Netherlands (SRLEV NV) staan. Klanten met een Reaal hypotheek zullen geen gevolgen ondervinden van deze samenwerking. Zij blijven ook in de toekomst contact opnemen via de voor hen bekende kanalen en de overeenkomst en voorwaarden blijven ongewijzigd. Het team dat nu verantwoordelijk is voor het management van de hypotheekportefeuille, zal overgaan naar Dynamic Credit in Amsterdam en daar de werkzaamheden voortzetten.