• NL
 • Taal: Nederlands (NL) Engels (EN)

  VBDO: Athora Netherlands meest duurzame verzekeraar

  31 augustus 2021

  Athora Netherlands is de meest duurzame verzekeraar volgens de VBDO

  Athora Netherlands is de meest duurzame verzekeraar van Nederland. Dat blijkt uit de jaarlijkse benchmark ‘Verantwoord Beleggen door Verzekeraars in Nederland’ van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO).

  Het is voor de negende keer dat de VBDO het verantwoord beleggingsbeleid van de 30 grootste verzekeraars in Nederland onder de loep neemt. Jaarlijks worden de verzekeraars beoordeeld op het gebied van duurzaamheid aan de hand van vier thema’s; bestuur, beleid, implementatie en transparantie. Uit het vandaag gepubliceerd onderzoek blijkt dat Athora Netherlands de best presterende Nederlandse verzekeraar is met een score van 4,5 op een schaal van 5.

  Aangescherpt beleid

  “Wij zijn enorm trots op dit resultaat en onze koploperspositie als het gaat om duurzaam beleggen,” zegt Jan de Pooter, CEO bij Athora Netherlands. “We hebben de afgelopen periode ons beleid verder aangescherpt en dat is niet onopgemerkt gebleven. Met het vermogen dat we namens onze klanten van Zwitserleven en Reaal beheren, willen we invloed uitoefenen om de samenleving verder te verduurzamen. Het recent gepubliceerde IPCC-rapport van het klimaatpanel van de Verenigde Naties maakt nog eens duidelijk dat versnellen een noodzaak is om de klimaatdoelen van Parijs te halen. Wij beleggen daarom alleen in bedrijven die voldoen aan onze beleggingsprincipes. Daarmee leveren we een bijdrage aan de aanpak van maatschappelijke uitdagingen, zoals klimaatverandering, mensenrechtenschendingen en dierenleed.”

  Drie aandachtsgebieden

  Athora Netherlands ziet het als taak om waarde te creëren op de lange termijn. Voor klanten én voor de wereld om ons heen. Daarom is verantwoord ondernemen een belangrijk onderdeel van de bedrijfsstrategie. Athora Netherlands onderscheidt binnen het duurzaamheidsbeleid drie aandachtsgebieden: duurzame bedrijfsvoering, duurzaam beleggen en duurzame producten. Het investeert als institutioneel belegger het vermogen van klanten en polishouders alleen in bedrijven en landen die goed zijn voor mens, dier en milieu. Bedrijven en landen die niet aan deze principes voldoen, kunnen geen deel uitmaken van de beleggingsportefeuille van Athora Netherlands.

  Over de VBDO Benchmark

  De Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) vertegenwoordigt particuliere en institutionele leden die het belangrijk vinden dat de bedrijven waarin zij beleggen maatschappelijk verantwoord ondernemen. De VBDO maakt zich sterk voor een duurzame kapitaalmarkt, die naast financiële criteria ook rekening houdt met sociale- en milieucriteria. Door onderzoek te doen en bijeenkomsten te organiseren, maakt VBDO-beleggers en ondernemingen bewust van duurzame kansen. Daarnaast stelt zij onder andere kritische vragen over duurzaamheid op aandeelhoudersvergaderingen.