• NL
 • Taal: Nederlands (NL) Engels (EN)

  Athora Netherlands en vakorganisaties bereiken akkoord over nieuwe cao

  12 januari 2021

  De leden van de vakorganisaties CNV Vakmensen, FNV Finance en de Unie hebben positief gestemd over het onderhandelingsresultaat voor de nieuwe cao voor Athora Netherlands en de verlenging van het huidig Sociaal Plan. Met deze uitslag kan een handtekening worden gezet onder het nieuwe, driejarige cao-akkoord voor Athora Netherlands-medewerkers.

  In het onderhandelingsresultaat zijn de wensen van de werkgever en vakorganisaties meegenomen met beloning, duurzame inzetbaarheid en flexibiliteit als belangrijkste uitgangspunten. De afspraken passen bij de sociale, moderne en aantrekkelijke werkgever die Athora Netherlands wil zijn. De belangrijkste punten uit het onderhandelingsresultaat zijn:

  Waardering en beloning

  Athora Netherlands streeft naar arbeidsvoorwaarden en beloningen die overeenkomen met het gemiddelde van de markt. De nieuwe cao van Athora Netherlands loopt van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2023 en omvat een structurele salarisverhoging van 2,25% per 1 januari 2021, 2,25% per 1 juli 2022 en 2,25% per 1 oktober 2023.

  Duurzame inzetbaarheid en ontwikkeling

  Als werkgever vindt Athora Netherlands het belangrijk dat medewerkers hun talenten benutten, regie nemen over hun eigen loopbaan en duurzaam inzetbaar blijven. Om ruimte te geven aan persoonlijke ontwikkeling wordt voor de duur van deze cao het groeibudget tijdelijk verhoogd van € 750 naar € 1.000 per jaar exclusief btw.

  Daarnaast hebben medewerkers vanaf 1 januari 2022 de mogelijkheid om de bovenwettelijke uren te sparen. De gespaarde verlofuren kunnen later ingezet worden voor duurzame inzetbaarheid. Dit geeft de medewerker de mogelijkheid om meer invloed te hebben op vitaal en gezond aan het werk blijven. De gespaarde verlofspaaruren kunnen ook worden opgenomen om bijvoorbeeld een opleiding te doen of een periode minder uren werken.

  Passende en moderne pensioenregeling

  Een ander belangrijke arbeidsvoorwaarde is pensioen. Athora Netherlands hecht er groot belang aan dat werknemers ook de komende jaren kunnen rekenen op een passende, moderne pensioenregeling die aansluit bij de wensen van werknemers en werkgever. Athora Netherlands, de vakorganisaties en de Centrale Ondernemingsraad zullen de komende periode onderzoeken hoe de pensioenregeling er in 2022 uit zal komen te zien. Met als uitgangspunt een verwacht beter pensioen voor dezelfde premie.

  Het huidige sociaal plan zal ongewijzigd worden voortgezet voor een periode van drie jaar.

  De volledige tekst van de overeengekomen cao zal de komende tijd samen met de vakorganisaties worden uitgewerkt.