• NL
 • Taal: Nederlands (NL) Engels (EN)

  Athora Netherlands ondertekent Charter Diversiteit

  8 maart 2021

  Op maandag 8 maart – Internationale Vrouwendag – heeft Athora Netherlands het Charter Diversiteit ondertekend. Athora Netherlands staat voor een werkklimaat dat individuele verschillen respecteert en waardeert. Met het tekenen van het Charter zegt het bedrijf toe om diversiteit en inclusie binnen de organisatie te bevorderen.

  Via het Charter krijgen organisaties praktisch advies bij de aanpak van het diversiteitsbeleid en kennis en informatie aangereikt. Ook biedt het toegang tot een breed netwerk van bedrijven en maatschappelijke organisaties die werken aan meer diversiteit en inclusie op de werkvloer.

  Namens Athora Netherlands ondertekende CEO Tom Kliphuis het Charter. Kliphuis: “Voor ons betekent diversiteit het waarderen en benutten van verschillen tussen medewerkers. Dat biedt ons bedrijf een bron aan perspectieven. Wij geloven in de kracht van die verschillende perspectieven omdat die leiden tot meer creativiteit, innovatie en betere besluitvorming. Met het tekenen van dit charter creëren we meer bewustwording voor dit thema en zetten we een belangrijke stap in ons streven een toegankelijke, diverse en aantrekkelijke werkgever te zijn. Een plek waar iedereen kan excelleren.”

  Analyse en bewustwording

  Onderdeel van het programma is het formuleren van een uitdaging, uitgewerkt in een plan van aanpak. Naast het waarborgen van een evenwichtige samenstelling van het personeelsbestand en gelijke ontwikkelingsmogelijkheden voor iedere medewerker, richt Athora zich komend jaar op de analyse van diversiteit en inclusie binnen alle lagen van de organisatie. Hierdoor wordt het mogelijk om concrete verbeterplannen per bedrijfsonderdeel te formuleren. Daarnaast wordt de focus gelegd op bewustwording, bijvoorbeeld door het organiseren van dialoogsessies over (onbewuste) vooroordelen bij culturele- of genderdiversiteit.

  Benieuwd naar ons vernieuwde diversiteitsbeleid? Lees meer op: Diversiteit en inclusie: iedereen mag er zijn (athora.nl)

  Over Diversiteit in bedrijf

  Diversiteit in bedrijf is een project gericht op het bevorderen van diversiteit en inclusie op de werkvloer. Het maakt deel uit van een infrastructuur bij de Sociaal-Economische Raad die bedrijven actief helpt bij het opzetten, uitvoeren en monitoren van hun diversiteitsplannen.