• NL
 • Taal: Nederlands (NL) Engels (EN)

  Simone de Visser

  ‘Ik geloof in gebalanceerd leiderschap, waarin zowel masculiene als feminiene waarden een rol spelen’ 

  Blijven voldoen aan veranderende wet- en regelgeving, investeringen, transacties, duurzaamheid, WWFT & Sancties, nieuwe producten, juridische procedures; er is maar weinig waar Simone de Visser als Director Legal, Compliance, Fraud & Security Affairs niet bij betrokken is. In deze nieuwe uitdagende functie is geen dag hetzelfde.

  Simone de Visser
  Als Director Legal, Compliance, Fraud & Security Affairs is Simone altijd op zoek naar nieuwe, getalenteerde collega's.

  In 2014 haalde een headhunter Simone (43) vanuit de advocatuur binnen bij, wat toen nog VIVAT heette. “Ik werkte met veel plezier in de advocatuur en kreeg daar veel mogelijkheden. Zo ben ik bijvoorbeeld meermaals gedetacheerd naar onder meer Londen en Hong Kong. Die mogelijkheden heb ik steeds met beide handen aangepakt. Na tien jaar wilde ik echter meer direct toegevoegde waarde leveren en minder specialistisch bezig zijn. Dat heb ik bij Athora gevonden: zorgen voor een solide pensioen voor mensen én het in stand houden van een leefbare wereld door premies duurzaam te beleggen. Ik vind dat een betekenisvolle opdracht.”

  Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan

  Simone geeft leiding drie teams van in totaal zo'n 35 collega's. Vanuit die rol denkt ze elke dag weer na over hoe ze niet alleen het beste uit zichzelf, maar ook uit haar teams kan halen. “Als ik iets doe, doe ik het altijd voor de voor de volle 100% en veelal op intuïtie. Mensen met wie je samenwerkt spelen daarin een cruciale rol. Soms komt er iemand op je pad, die in je gelooft en het aandurft om jou de kans te geven. Het is fijn als je dat vertrouwen krijgt en zo kan bijdragen aan het realiseren van de strategie.”

  Onze afdeling opereert vanuit het hart van de organisatie en dat is leuk, want je bent dus óveral bij betrokken

  Vrouwen aan de top 

  Simone kreeg de kans door te groeien naar een directiefunctie, iets dat in de financiële sector helaas nog niet altijd vanzelfsprekend is. Daarom heeft Athora de ambitie uitgesproken om meer vrouwen in het senior management aan te stellen. Daarvan ziet Simone absoluut de meerwaarde in.

  “Ik geloof in gebalanceerd leiderschap, waarin zowel masculiene als feminiene waarden een rol spelen. Typerend voor vrouwelijk leiderschap is volgens mij het vermogen om te kijken naar de langere termijn en het totaalplaatje, daar waar de mannelijke focus vaak meer ligt op winstgevendheid. Beide invalshoeken zijn belangrijk om tot goede besluitvorming te komen. Het is dan ook goed dat dit jaar de wet in werking is getreden om tot een meer evenredige verdeling tussen mannen en vrouwen aan de top te komen. Zelf ervaar ik hier gelukkig alle support om mezelf verder te ontwikkelen.”

  Opereren vanuit het hart van de organisatie

  Het is hard werken op de afdeling, waar de collega's te maken hebben met steeds meer verzoeken en steeds complexere vragen. “Dit vraagt dat we onze impact vergroten en duidelijk prioriteiten stellen. Aan bijna alles wat Athora wil realiseren, zit een juridische of compliance component. Onze afdeling opereert dus echt vanuit het hart van de organisatie en dat is leuk, want je bent als afdeling dus óveral bij betrokken.”

  Om het leuk te houden zorgt Simone dat er voldoende ruimte is voor het uitwisselen van informatie en voor ontspanning. De afdeling ontplooit allerlei initiatieven om het gevoel van onderlinge saamhorigheid te versterken. “We hebben veel contact met elkaar, ondanks dat de collega's veel thuiswerken. Dat betreft zowel inhoudelijke activiteiten als momenten voor reflectie en gezelligheid. Sinds kort kunnen we een keer per maand weer borrelen op kantoor. Zo houden we het leuk.”

  De rol van Legal & Compliance is drastisch veranderd

  Binnen de afdeling Legal & Compliance zijn er vaak juridische vacatures. Nieuwe collega’s met relevante expertise en de juiste mindset zijn van harte welkom. Simone heeft een duidelijk beeld van het type collega dat bij Athora goed tot zijn recht komt.

  “De rol van de afdeling Legal & Compliance is drastisch veranderd het afgelopen decennium. De jurist en compliance officer zijn steeds belangrijker. Die ontwikkeling vraagt ook om andere selectiecriteria. Visie op interactie tussen bedrijf en maatschappij is minstens zo belangrijk als iemands juridische bagage. Oplossingsgerichtheid en kunnen samenwerken met de business zijn cruciale eigenschappen. Hetzelfde geldt voor het managen van risico’s. Dus herken je jezelf hierin, dan drink ik graag een keer koffie met je!”

  Op Simone's afdelingen zijn verschillende vacatures. 

  Kijk op de vacaturepagina voor meer informatie.