• NL
 • Taal: Nederlands (NL) Engels (EN)

  Mandy Glim

  Mandy Glim

  Mandy werkt als Scrum Master bij IT

  Als jij laat zien dat je leergierig bent, als jij je graag inzet en als jij kansen ziet voor de afdeling, dan kom je er wel.

  ‘Ik krijg ik de kans om mee te denken over de toekomst van de afdeling’

  Mandy Glim startte in 2014 met weinig technische bagage een nieuwe carrière bij de IT Service Desk. Inmiddels is ze als Scrum Master een spin in het web tussen haar veelal mannelijke collega’s.

  “Na mijn afstuderen aan de Hogere Hotelschool, ontdekte ik al vrij snel dat ik in dat vak mijn ei niet kwijt kon. Hier kreeg ik de kans om bij de Service Desk aan de slag te gaan, de plek waar collega’s terecht kunnen met al hun technische vragen. Ik had op dat moment totaal geen technische ervaring, dat heb ik de afgelopen jaren allemaal geleerd bij de Service Desk. Inmiddels ik doe niet onder voor de jongens op de afdeling! Als vrouw in de IT krijg ik vaak opmerkingen bij het opnemen van de telefoon: ‘Wat grappig dat ik een vrouw aan de lijn heb, normaal gesproken spreek ik alleen mannen.’”

  Kans om te groeien

  De weg die Mandy is ingeslagen heeft haar ver gebracht. Ze greep elke kans met beide handen aan. “Bij Athora word je in je kracht gezet. Managers kijken naar wat jij interessant vindt en daar word je op ingezet. Zo heeft mijn leidinggevende mij uitgekozen voor de rol van Scrum Master, omdat hij weet dat ik het leuk vind om met procesverbetering bezig te zijn. Als Scrum Master faciliteer ik het team in deze nieuwe manier van werken. Lopen collega’s ergens tegenaan, dan los ik het voor ze op. Verder krijg ik de kans om mee te denken over de toekomst van de afdeling. Dat is wel echt uniek aan de metaliteit in ons bedrijf: als jij laat zien dat je leergierig bent, als jij je graag inzet en als jij kansen ziet voor de afdeling, dan kom je er wel.”

  Efficiënt werken

  Eén van de projecten waar Mandy aan heeft gewerkt is het versoepelen van het proces om nieuwe medewerkers operationeel te krijgen door ze te voorzien van alle technische middelen, zoals laptop, telefoon en toegangspas. “Hoe mooi is het als wij dat proces kunnen versnellen? Ook wil ik graag problemen vóór zijn door na te denken over hoe we dingen slimmer kunnen doen. Anderhalf jaar geleden heb ik een certificaat gehaald voor Lean Manager. Vervolgens heb ik een project gedaan om kennismanagement meer leven in te blazen. Zo hebben we de kennisbank opgeschoond en het stukje waste uit het proces gehaald. Hiermee is de kennisbank een stuk efficiënter geworden.”

  Sportief

  In haar vrije tijd gaat Mandy graag hardlopen. “Gewoon voor mezelf, met en toe een wedstrijdje tussendoor. Twee jaar geleden heb ik voor Zwitserleven meegelopen met de Dam tot Damloop. Af en toe wordt er vanuit het bedrijf deelgenomen aan dit soort evenementen. Het is leuk om via zo’n hardloopwedstrijd je collega’s buiten werk te leren kennen.”