• NL
 • Taal: Nederlands (NL) Engels (EN)

  'We zijn een bedrijf met lef, zowel in ons denken als in wat we doen.'

  19 oktober 2021 | 10:00

  Al bijna vier jaar werkt Leo Deng (36) als senior investment manager en houdt hij zich bezig met rentes, staatsobligaties en derivaten. Altijd op zoek naar nieuwe investeringsmogelijkheden voor het bedrijf volgt hij de wereldwijde economische en politieke ontwikkelingen op de voet. “Wij denken creatiever dan sommige andere Nederlandse verzekeringsmaatschappijen.”

  Leo Deng
  Als Senior Investment Manager komt Leo meteen in actie als er een goede investeringskans voorbij komt.

  “In mijn dagelijkse werk lees ik veel nieuws. Ik vind het fascinerend om wereldwijde politieke en economische ontwikkelingen te verbinden met bewegingen op de financiële markten. Zo las ik op een dag het nieuws dat China de één-kind-politiek afschafte en dat vervolgens de koers van de Nieuw-Zeelandse dollar plotseling steeg. Die twee zaken leken volledig los van elkaar te staan, maar als je weet dat China een aanzienlijke hoeveelheid melk uit dat land importeerde om de extra baby's te voeden, kun je begrijpen waarom de Kiwi-dollar duurder werd. Het observeren van deze mondiale ontwikkelingen maakt deel uit van mijn dagelijks werk. Een leuke bijkomstigheid is dat ik in vergelijking met de rest van mijn sociale kring enorm goed op de hoogte ben van wat er in de wereld gebeurt.”

  Hoog tempo

  Omdat de financiële markt dynamisch is en voortdurend verandert, houdt Leo er een hoog werktempo op na als zich beleggings- en risicomanagementacties aandienen. “Als ik een investeringskans vind die past in de beleggingsportefeuille of balans van Athora Netherlands, kom ik direct in actie. Ik bespreek het met mijn team, schrijf een voorstel, doe de nodige checks bij de afdeling Risk en vraag goedkeuring aan het investeringscomité. In de financiële markten gaan de dingen razendsnel en mijn dagelijkse werk dus ook. Het loont daardoor snel en dat geeft veel voldoening.”

  Op het moment van het interview werkt Leo vanuit zijn hotelkamer in China. Daar wacht hij in quarantaine tot zijn drieweekse vakantie in China kan starten en hij kan gaan reizen en familie kan bezoeken. Het is een goed voorbeeld van de mate van vrijheid die je bij Athora hebt. “Ik hou van de toewijding en het volledige vertrouwen dat ik van mijn manager krijg om mijn projecten uit te voeren en op te leveren. Hij bemoeit zich niet met mijn acties, maar ondersteunt ze. Daardoor voel ik extra verantwoordelijk voor de projecten die ik oplever. Al voor Covid hadden we de mogelijkheid om minstens één dag per week thuis te werken. Dat zou niet mogelijk zijn zonder vertrouwen van je manager. Ik vind het een gezonde werkomgeving en een groot verschil met het Verenigd Koninkrijk waar ik vroeger woonde en werkte.”

  In de financiële markten gaan de dingen razendsnel en mijn dagelijkse werk dus ook. Het loont daardoor snel en dat geeft veel voldoening.

  Diversiteit

  Leo werkte in verschillende landen en heeft dus vergelijkingsmateriaal. Wat  vindt hij van de cultuur binnen Athora Netherlands? Wat hem vooral bevalt is de manier waarop collega’s met elkaar omgaan. “Over het algemeen zijn mensen oprecht en eerlijk. Als we dingen leuk vinden, zeggen we dat. En als we iets niet leuk vinden, zeggen we het ook. Collega's zijn behulpzaam en hebben een pragmatische ‘can-do’-mentaliteit. Ons team is leuk en divers. Een paar jaar geleden zaten er vooral mannen in het team, maar nu zijn er ook vier vrouwen en twee niet-Nederlandstalige collega’s. Je merkt dat het bedrijf met de nieuwe aandeelhouder meer internationaal georiënteerd wordt. Dat is een goede zaak.”

  Gezonde toekomst

  Leo is optimistisch over de toekomst van Athora Netherlands en de nieuwe strategie, die vooral focust op pensioenen. “Hierin zit voor onze organisatie een groeikans. Wij zijn een bedrijf met lef, zowel in ons denken als in onze daden. Wij denken creatiever dan sommige andere Nederlandse verzekeringsmaatschappijen. Met onze nieuwe aandeelhouder zijn we meer aan het pionieren. Onder de nieuwe strategie groeit het bedrijf en wordt het gezonder en succesvoller. We hebben een mooie toekomst voor ons liggen en dat is bemoedigend voor mensen die solliciteren bij Athora Netherlands.”

  Leo Deng aan het werk