• NL
 • Taal: Nederlands (NL) Engels (EN)

  Raad van Commissarissen

  De Raad van Commissarissen is verantwoordelijk voor het toezicht op het handelen van de Raad van Bestuur en op de algemene bedrijfsvoering. Het speelt een belangrijke rol in het bestuur van de onderneming door belangrijke zakelijke beslissingen goed te keuren of af te wijzen.

  De Raad van Commissarissen van Athora Netherlands N.V. bestaat uit de volgende personen.

  Maarten Dijkshoorn

  Voorzitter

  Michele Bareggi

  Lid van de Raad van Commissarissen

  Floris Deckers

  Lid van de Raad van Commissarissen

  Hanny Kemna

  Lid van de Raad van Commissarissen

  Pierre Lefevre

  Lid van de Raad van Commissarissen

  Deze vijf commissarissen vormen tevens de Raad van Commissarissen van SRLEV N.V. en Proteq Levensverzekeringen N.V.

  Maarten Dijkshoorn

  Voorzitter Raad van Commissarissen

  Maarten Dijkshoorn (1950) is sinds 2016 voorzitter van de Raad van Commissarissen van Athora Netherlands (voorheen: VIVAT). Daarvoor werkte hij onder andere als voorzitter Raad van Bestuur bij Eureko B.V. (Achmea) en vervulde hij verschillende managementfuncties bij NN Group waaronder die van Chief Financial Officer.

  Hanny Kemna

  Lid van de Raad van Commissarissen

  Hanny Kemna (1960) is sinds april 2020 aangetreden als commissaris van Athora Netherlands. Naast dit commissariaat is Kemna voorzitter van de Raad van Commissarissen van MN en vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen en voorzitter van de auditcommissie van Menzis. Daarnaast is zij bestuurslid van ASA International, lid van de Audit en Risk commissie van Géant en lid in buitengewone dienst van het College van de Algemene Rekenkamer.

  Floris Deckers

  Lid van de Raad van Commissarissen

  Floris Deckers (1950) is per april 2020 aangesteld als lid van de Raad van Commissarissen van Athora Netherlands. Floris Deckers werkte in het verleden onder andere als CEO van Van Lanschot Bankiers en als Senior Executive bij ABN AMRO. Daarnaast was Deckers actief als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Deloitte Nederland en voorzitter van de Raad van Commissarissen van SBM Offshore. Momenteel is Deckers onder meer actief als commissaris bij Arklow Shipping Group Ierland, inclusief de Nederlandse dochtermaatschappij, en Bestuurslid van de Vlerick Business School te Gent en Leuven (België).

  Michele Bareggi

  Lid van de Raad van Commissarissen

  Michele Bareggi (1973) is Chief Executive Officer van Athora Group en lid van de Raad van Bestuur van Athora België SA/NV, Athora lebensversicherung AG en Athora Life Re Ltd. Voorheen werkte Bareggi als algemeen directeur bij Morgan Stanley. Daarvoor vervulde hij verschillende rollen bij Nomura Holdings, Lehman Brothers, JPMorgan en Credit Suisse First Boston.

  Pierre Lefèvre

  Lid van de Raad van Commissarissen

  Pierre Lefèvre (1956) werd op 26 juli 2015 benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen. Lefèvre begon zijn carrière als internal auditor bij Unilever voordat hij ging werken als financial controller bij AXA Belgium N.V. Hij vervolgde zijn loopbaan bij AXA, onder meer als Chief Executive Officer van de schadeverzekeringsactiviteiten bij AXA Insurance (Verenigd Koninkrijk) en werd vervolgens benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur. In 1998 werd hij benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van AXA Nederland. Tussen 2002 en 2013 vervulde Lefèvre verschillende Chief Executive Officer-rollen bij dochterondernemingen van Groupama SA. Sinds 2013 treedt Lefèvre op als onafhankelijk niet-uitvoerend bestuurder en voorzitter van het risicocomité van Hasting Group Holdings PLC en sinds 2014 als senior adviseur van Eurohold Corporate Finance, SL.