• NL
 • Taal: Nederlands (NL) Engels (EN)

  Zwitserleven neemt 2e pijler pensioenportefeuille over van Onderlinge ’s-Gravenhage

  2 februari 2023 | 09:00

  zwitserleven-og-bron.jpg

  Zwitserleven heeft met Onderlinge ’s-Gravenhage overeenstemming bereikt over de overname van de 2e pijler pensioenportefeuille van Onderlinge ’s-Gravenhage. Deze stap past in de strategie van Zwitserleven om de leidende pensioenverzekeraar van Nederland te worden. In totaal betreft het circa 11.300 polissen en een belegd pensioenvermogen van ongeveer EUR 307 miljoen.  

  De 2e pijler pensioenportefeuille van Onderlinge ’s-Gravenhage bestaat uit verschillende gegarandeerde pensioenproducten, inclusief de gesloten verzekerde pensioenregeling voor medewerkers van Onderlinge ’s-Gravenhage en Levensverzekeringsmaatschappij De Hoop.  

  Gedegen en flexibele partner 

  Jan de Pooter, CEO van Athora Netherlands: “Deze transactie laat zien dat Zwitserleven een gedegen en flexibele partner is voor pensioenuitvoerders die een oplossing zoeken voor de veranderingen in het Nederlandse pensioenstelsel die op hen afkomen. De overname van deze pensioenportefeuille past in onze strategie om als een leidende pensioenverzekeraar verder te groeien en een duurzaam pensioen te bieden aan onze klanten. We heten de nieuwe groep klanten van Onderlinge ’s-Gravenhage van harte welkom bij Zwitserleven.” 

  Duurzame uitvoering van pensioenen geborgd

  Seada van den Herik, algemeen directeur van Onderlinge ’s-Gravenhage: “Deze stap past in de strategie van Onderlinge ’s-Gravenhage om zich te focussen op de uitbouw van haar producten in het 3e pijler pensioen en op de verdere ontwikkeling van financiële producten en diensten op het gebied van wonen, werken en welzijn voor particulieren in de tweede levensfase. Bij de keuze van een nieuwe pensioenuitvoerder hebben we het belang van onze leden zorgvuldig gewogen. Wij zijn ervan overtuigd dat bij Zwitserleven de duurzame uitvoering van de 2e pijlerpensioenverzekeringen van onze leden geborgd is.”

  De overdracht vindt plaats onder voorbehoud van instemming door De Nederlandsche Bank. De transactie zal naar verwachting medio 2023 worden afgerond.

  Meer informatie

  Neem contact op met onze Mediawoordvoerder