• NL
 • Taal: Nederlands (NL) Engels (EN)

  Athora Netherlands benoemt Chief Commercial Officer en Chief Technology & Operations Officer in nieuw Executive Committee

  19 januari 2023

  Athora Netherlands N.V. (Athora Netherlands of de Onderneming) kondigt vandaag de benoemingen aan van Annemieke Visser-Brons als Chief Commercial Officer en Bart Remie als Chief Technology & Operations Officer in het nieuwe Executive Committee. 

  Het Executive Committee is in januari 2023 van start gegaan met als doel het bestuur van Athora Netherlands te verbeteren, gezien de implementatie van een functionele organisatie vorig jaar; en het Executive Committee vertegenwoordigt als zodanig alle relevante functies van de Onderneming. Het Executive Committee is verantwoordelijk voor het management, de strategie en de operations van Athora Netherlands. 

  Verbeterd bestuur 

  Roderick Munsters, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Athora Netherlands: “De benoemingen en de instelling van het Executive Committee vergroten de efficiëntie en effectiviteit van ons bestuur. Ik heb er vertrouwen in dat het nieuwe Executive Committee goed gepositioneerd is om de strategie van Athora Netherlands met succes uit te voeren.” 

  Divers en evenwichtig Executive Committee 

  Jan de Pooter, CEO van Athora Netherlands: “Ik verwelkom Annemieke en Bart in het Executive Committee. Ik ben blij dat we een divers en evenwichtig Executive Committee hebben, waarin alle relevante functies van ons bedrijf vertegenwoordigd zijn. Dit stelt ons in staat het bedrijf effectief te sturen en de strategie te bepalen. Wij zijn uitstekend gepositioneerd om onze Ambitie 2025-strategie waar te maken als gespecialiseerde en toonaangevende levens- en pensioenverzekeraar met een duidelijke focus op duurzaamheid.” 

  Samenstelling van het Executive Committee 

  Het Executive Committee bestaat uit zes leden, waarvan vier statutaire bestuursleden: Chief Executive Officer Jan de Pooter, Chief Financial Officer Jan-Hendrik Erasmus, Chief Risk Officer Annemarie Mijer-Nienhuis en Chief Capital & Investment Officer Etienne Comon. Naast hen telt het Executive Committee twee niet-statutaire bestuursleden: Chief Commercial Officer Annemieke Visser-Brons en Chief Technology & Operations Officer Bart Remie. 

  Annemieke Visser-Brons (1970) is dit jaar bij Athora Netherlands in dienst getreden vanuit Nationale-Nederlanden, waar haar laatste functie Directeur Pensioen was. Ze begon haar carrière bij Aegon Nederland, waar ze verschillende managementfuncties bekleedde. Van 2009 tot 2017 vervulde Annemieke verschillende managementfuncties bij Delta Lloyd, waaronder directeur van Delta Lloyd Levensverzekering N.V. 

  Bart Remie (1981) heeft diverse managementfuncties bekleed in, onder meer, Operations & IT bij Athora Netherlands en haar rechtsvoorgangers, laatstelijk als General Manager Operations & IT. Hij is in 2009 als trainee in dienst getreden. 

  Meer informatie

  Neem contact op met onze Mediawoordvoerder