• NL
  • Taal: Nederlands (NL) Engels (EN)

    Henk Timmer benoemd tot lid Raad van Commissarissen

    21 september 2022

    Op voordracht van de Raad van Commissarissen van Athora Netherlands N.V. (Athora Netherlands), heeft de aandeelhouder Henk Timmer per 20 september benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Athora Netherlands en haar verzekeringsdochters. De Nederlandsche Bank (DNB) heeft deze benoeming goedgekeurd. 
     
    Henk Timmer (1961) heeft verschillende management- en directiefuncties vervuld in de Nederlandse verzekerings- en pensioensector. Van 2014 tot maart van dit jaar was hij Chief Risk Officer en lid van de Raad van Bestuur van Achmea. Henk heeft verschillende studies gedaan op het gebied van economie, audit en risk management. 

    Roderick Munsters, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Athora Netherlands: “Ik ben verheugd met de komst van Henk als nieuw lid van de Raad van Commissarissen. Hij heeft gedurende zijn loopbaan uitgebreide bestuurlijke ervaring opgedaan en brede kennis verworven van de levensverzekerings- en pensioensector in Nederland. Met de benoeming van Henk is de Raad van Commissarissen weer op volle sterkte na het terugtreden van Pierre Lefèvre eerder dit jaar. We blijven voortbouwen op de ingezette strategie van Athora Netherlands om de leidende levens- en pensioenverzekeraar van Nederland te worden.” 

    Met ingang van 20 september bestaat de Raad van Commissarissen van Athora Netherlands uit de volgende leden: Roderick Munsters (voorzitter), Hanny Kemna, Floris Deckers, Michele Bareggi, Elisabeth Bourqui en Henk Timmer. 

    Lees het officiële persbericht hieronder.

    Meer informatie

    Neem contact op met onze Mediawoordvoerder