• NL
 • Taal: Nederlands (NL) Engels (EN)

  Athora Netherlands kondigt wijzigingen aan in de Raad van Bestuur

  7 juli 2021

  Athora Netherlands N.V. (Athora Netherlands) maakt vandaag bekend dat Jan de Pooter per 8 juli is benoemd als lid en voorzitter van de Raad van Bestuur en Chief Executive Officer (CEO) van Athora Netherlands en zijn verzekeringsdochters. De Nederlandsche Bank (DNB) heeft goedkeuring verleend voor de benoeming en de Ondernemingsraad van Athora Netherlands heeft een positief advies uitgebracht.

  Maarten Dijkshoorn, voorzitter Raad van Commissarissen van Athora Netherlands: “We zijn erg blij Jan te mogen verwelkomen als de nieuwe CEO van Athora Netherlands. Jan is een ervaren leider en brengt een schat aan ervaring mee. Zijn staat van dienst in het succesvol leiden van transformaties zal Athora Netherlands helpen bij het uitvoeren van haar strategie om de nummer één pensioenuitvoerder te worden.”

  Daarnaast zal Stefan Spohr met ingang van 1 augustus 2021 terugtreden als lid van de Raad van Bestuur en Chief Operating Officer (COO) van Athora Netherlands en terugkeren naar de Athora Group waar hij zijn rol als Managing Director bij Athora Germany holding company en Athora Deutschland Holding GmbH & Co. KG (Athora Germany) zal hervatten. Daarnaast zal hij de rol van Managing Director bij Athora Group op zich nemen, rapporterend aan de CEO en samenwerkend met het Management Executive Committee (MEC), om de verdere strategische alignment van alle entiteiten binnen de Groep te ondersteunen.

  Maarten Dijkshoorn: “In zijn periode bij Athora Netherlands heeft Stefan een sleutelrol gespeeld bij het bepalen van de reikwijdte van onze strategy review en de plannen om Athora Netherlands om te vormen op basis van een nieuw, duurzaam en toekomstbestendig bedrijfs- en organisatiemodel. Dankzij Stefans expertise heeft de organisatie veel voortuitgang geboekt in deze transformatie. Nu de uitrol van de nieuwe strategie in gang is gezet, keert Stefan terug naar Athora Group, waar hij zich zal focussen op de verdere strategische afstemming van alle entiteiten binnen de Athora Group en zijn rol als Managing Director bij Athora Duitsland zal hervatten. Ik wens hem veel succes toe in zijn nieuwe rol.”

  Biografie Jan de Pooter

  Jan de PooterVoor zijn aanstelling bij Athora Netherlands werkte Jan de Pooter (1969) als Chief Executive Officer (CEO) bij de Portugese verzekeraar Seguradoras Unidas (Tranquilidade) tot januari 2020. Van 2005 tot 2015, vervulde De Pooter verschillende leidinggevende functies bij Millennium bcp Ageas waaronder voorzitter van de Raad van Bestuur. Hij begon zijn carrière als Operations Manager bij Fortis Investments Nederland.

  Meer informatie

  Neem contact op met onze Mediawoordvoerder