• NL
 • Taal: Nederlands (NL) Engels (EN)

  Roderick Munsters volgt Maarten Dijkshoorn op als voorzitter van de Raad van Commissarissen

  8 september 2021

  Athora Netherlands N.V. (Athora Netherlands) maakt vandaag bekend dat Maarten Dijkshoorn (1950) heeft besloten per 1 oktober terug te treden als lid en voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van Athora Netherlands en haar verzekeringsdochters. Op voordracht van de RvC heeft de aandeelhouder Roderick Munsters per heden benoemd als lid van de RvC van Athora Netherlands en haar verzekeringsdochters. Per 1 oktober volgt hij Maarten Dijkshoorn op als voorzitter van de RvC van Athora Netherlands en haar verzekeringsdochters. De Nederlandsche Bank (DNB) heeft goedkeuring verleend voor de benoemingen.

  Jan de Pooter, Chief Executive Officer van Athora Netherlands: “Namens de Raad van Bestuur wil ik Maarten hartelijk bedanken voor de goede samenwerking in de afgelopen jaren, zijn verbindend stakeholdermanagement en zijn begeleiding bij de transities naar nieuw aandeelhouderschap. In zijn rol als voorzitter heeft hij in uitdagende tijden een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Athora Netherlands als de levens- en pensioenverzekeraar zoals die nu is. We wensen hem het allerbeste voor de toekomst. Tegelijkertijd ben ik verheugd Roderick Munsters te verwelkomen en kijk ik uit naar de samenwerking. Zijn bestuurlijke ervaring en ruime kennis op het gebied van pensioen, vermogensbeheer en corporate governance zullen van grote waarde zijn de komende jaren, waarin Athora Netherlands verder bouwt om de leidende levens- en pensioenverzekeraar in Nederland te worden.”

  Maarten Dijkshoorn: "Na 45 jaar in de verzekeringssector gewerkt te hebben, waarvan de laatste vijf jaar als voorzitter bij Athora Netherlands, voelt dit als het juiste moment om afscheid te nemen. Het was zowel een genoegen als een eer om de afgelopen jaren voorzitter te zijn van de Raad van Commissarissen van Athora Netherlands en deel uit te maken van de transformatie die al in 2016 begon. Dit heeft geresulteerd in een stabiel en robuust bedrijf dat goed gepositioneerd is voor de toekomst. Met Roderick verwelkomen we een zeer deskundige en ervaren voorzitter en kan ik met een gerust hart het stokje overdragen. Namens de Raad van Commissarissen wens ik hem veel succes in zijn nieuwe rol."

  Roderick Munsters: “Ik ben verheugd om te worden benoemd als voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Athora Netherlands, een verzekeraar met een rijke geschiedenis, een  onderscheidend duurzaam profiel en sterke merken. Ik kijk uit naar de samenwerking met mijn collega-commissarissen, de leden van de Raad van Bestuur en de medewerkers, en zal met hen werken aan de verdere groei van Athora Netherlands.”

  Na de benoeming van Roderick Munsters per 1 oktober bestaat de RvC uit vijf leden: Roderick Munsters (voorzitter), Pierre Lefèvre, Hanny Kemna, Floris Deckers en Michele Bareggi.

  Roderick Munsters (© La Company)

  Biografie Roderick Munsters

  Roderick Munsters (1963) heeft uitgebreide bestuurlijke ervaring opgedaan bij verschillende financiële instellingen. Van 2009 tot en met 2015 was hij Chief Executive Officer van Robeco Groep. Van 2005 tot 2009 was hij lid van de Executive Committee en Chief Investment Officer van ABP Pensioenfonds & APG All Pensions Group. Van 1997 tot 2005 was Roderick Munsters Managing Director en Chief Investment Officer bij PGGM Pensioenfonds.

  Naast zijn functie bij Athora Netherlands is Roderick Munsters lid van de Monitoring Commissie Corporate Governance en lid van de Raad van Commissarissen van Unibail-Rodamco-Westfield en PGGM Vermogensbeheer. Bovendien is hij Independent non-executive director bij Moody’s – Europe en bij BNY Mellon European Bank. Roderick Munsters heeft zowel de Nederlandse als de Canadese nationaliteit en een Master in Economics & Corporate Finance en Financial Economics, beide van Tilburg University.

  Meer informatie

  Neem contact op met onze Mediawoordvoerder