• NL
 • Taal: Nederlands (NL) Engels (EN)

  Elisabeth Bourqui benoemd tot lid Raad van Commissarissen van Athora Netherlands

  16 november 2021

  Op voordracht van de Raad van Commissarissen van Athora Netherlands N.V. (Athora Netherlands), heeft de aandeelhouder Elisabeth Bourqui per 16 november benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Athora Netherlands en haar verzekeringsdochters. De Nederlandsche Bank (DNB) heeft de benoeming goedgekeurd.

  Elisabeth Bourqui (1975) heeft verschillende bestuurs- en senior managementfuncties bekleed in de pensioen-, vermogensbeheer- en consultancysector, onder meer bij ABB Group en Mercer. Elisabeth is momenteel CEO en medeoprichter van Berg Capital Management, een beleggingsadvieskantoor. Zij is daarnaast lid van de Raad van Bank Vontobel, Voorzitter en lid van de Raad van Bestuur van Helsana HealthInvest AG en bestuurslid bij Banque Cantonale Neuchâteloise. Elisabeth heeft een masterdiploma in de wiskunde en is gepromoveerd in de financiële wiskunde aan de Swiss Federal Institute of Technology in Zurich.

  Roderick Munsters, Voorzitter van de Raad van Commissarissen van Athora Netherlands: “Ik ben verheugd met de komst van Elisabeth als nieuw lid van de Raad van Commissarissen. Zij heeft gedurende haar loopbaan indrukwekkende kennis vergaard op het gebied van pensioenmanagement en heeft uitgebreide bestuurlijke ervaring. Met de benoeming van Elisabeth is de Raad van Commissarissen nu op volle sterkte en blijven we voortbouwen op de ingezette strategie van Athora Netherlands om de leidende levens- en pensioenverzekeraar van Nederland te worden.”

  Met ingang van 16 november bestaat de Raad van Commissarissen van Athora Netherlands uit de volgende leden: Roderick Munsters (Chairman), Pierre Lefèvre, Hanny Kemna, Floris Deckers, Michele Bareggi en Elisabeth Bourqui.

  Lees het officiële persbericht hieronder.

  Meer informatie

  Neem contact op met onze Mediawoordvoerder