• NL
 • Taal: Nederlands (NL) Engels (EN)

  Athora Netherlands kondigt wijzigingen aan in de Raad van Bestuur

  12 mei 2021

  • Tom Kliphuis treedt per 1 juni terug als lid en voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO van Athora Netherlands en stapt over naar Athora Group waar hij zich gaat focussen op Mergers & Acquisitions (M&A) en business development in Europa.
  • Etienne Comon is per 1 juli 2021 benoemd tot Chief Capital & Investment Officer (CCIO) van Athora Netherlands en haar verzekeringsdochters.

  Athora Netherlands N.V. (Athora Netherlands) maakt vandaag bekend dat Tom Kliphuis per 1 juni 2021 terugtreedt als lid en voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO van Athora Netherlands, om over te stappen naar Athora Group waar hij zich gaat focussen op Mergers & Acquisitions (M&A) en business development in Europa. Een opvolger voor de CEO-functie zal te zijner tijd worden aangekondigd. Annemarie Mijer, CRO van Athora Netherlands, wordt benoemd tot vicevoorzitter van de Raad van Bestuur. Zij zal de verantwoordelijkheden van Tom Kliphuis op zich nemen tot een opvolger is benoemd.

  Daarnaast wordt Etienne Comon per 1 juli 2021 aangesteld als Chief Capital & Investment Officer (CCIO) van Athora Netherlands en haar verzekeringsdochters. De Nederlandsche Bank en de Centrale Ondernemingsraad van Athora Netherlands hebben goedkeuring verleend voor de benoeming.

  Maarten Dijkshoorn, voorzitter van de Raad van Commissarissen Athora Netherlands: “Tom trad vorig jaar toe als CEO van Athora Netherlands en heeft uitstekend werk geleverd. Hij heeft een succesvolle strategische transformatie geleid met als doel om van Athora Netherlands een volledig toegewijde pensioenuitvoerder te maken. Zijn inspanningen om het bedrijfsmodel en de organisatiestructuur te vereenvoudigen waren belangrijk bij het vormgeven van Athora Netherlands als het gefocuste bedrijf dat het nu is. Ik wil Tom bedanken voor zijn bijdrage aan de nieuwe koers van het bedrijf en wens hem het allerbeste in zijn nieuwe rol binnen de Athora-familie.”

  Tom Kliphuis, CEO van Athora Netherlands: “Het was een uitdagende periode bij Athora Netherlands waarin ik samen met mijn collega’s in de Raad van Bestuur en alle betrokken medewerkers het bedrijf heb kunnen voorbereiden op de volgende fase in het uitvoeren van haar strategie. Het was een eer om CEO van Athora Netherlands te zijn en ik ben blij met wat we samen hebben bereikt. Ik kijk uit naar mijn nieuwe rol bij de Athora Group en de verdere ontwikkeling ervan in heel Europa. Dit is een uitgelezen kans voor mij om een bijdrage te leveren aan de toekomst van Athora.”

  Maarten Dijkshoorn: “Tegelijkertijd ben ik heel blij om Etienne te mogen verwelkomen in de Raad van Bestuur van Athora Netherlands. Etienne brengt ruime ervaring en kennis mee op het gebied van investment management en vermogensbeheer waardoor hij de perfecte match is voor deze rol. Als pensioenverzekeraar is het onze ambitie om onze klanten de beste pensioenproducten te bieden door middel van duurzame langetermijnbeleggingen. Een sterke en veerkrachtige beleggingsstrategie vormt de basis voor deze ambitie. We zijn ervan overtuigd dat we met Etienne als CCIO vooruitgang zullen boeken bij het verder versterken van onze beleggingsorganisatie en dat zijn visie en leiderschap een belangrijke bijdrage zullen leveren aan de strategie van Athora Netherlands.”

  Biografie van Etienne Comon

  Etienne Comon (48) is momenteel werkzaam voor Goldman Sachs Asset Management International als Head of Insurance Asset Management voor de EMEA-regio. Daarvoor was hij Head of ALM and Risk Advisory Team bij zowel Nomura als Lehman Brothers. Etienne startte zijn carrière bij Goldman Sachs International als lid van het liability management team. Etienne is gepromoveerd in de economie aan de Harvard-universiteit.

  Meer informatie

  Neem contact op met onze Mediawoordvoerder