• NL
 • Taal: Nederlands (NL) Engels (EN)

  Kunstveiling onder medewerkers levert mooi bedrag op voor goede doelen

  22 december 2023

  Kerstactie

  Een kunstveiling onder de eigen medewerkers heeft een mooi bedrag opgeleverd. Vanwege de verhuizing van Athora Netherlands naar een kleiner pand afgelopen jaar waren er veel kunstwerken ‘over’. Besloten is deze te veilen onder het eigen personeel. Met de opbrengst steunt van Athora Netherlands deze kerst twee goede doelen in de buurt van haar kantoren 

  Care is een van de vier kernwaarden van Athora en dat betekent dat we goed proberen te zorgen voor mensen en de wereld om ons heen. Vanuit die gedachten geven we regelmatig steun aan maatschappelijke organisaties. Zeker in deze donkere dagen is dat hard nodig, want een warme, gezellige kerst ligt lang niet voor iedereen binnen handbereik.   

  Kerstpakket voor maatjes

  De ene helft van de veilingopbrengst is daarom gegaan naar de ‘maatjes’ van De Regenboog Groep in Amsterdam. Voor hen hebben wij 190 kerstpakketten samengesteld met ingrediënten om samen een kerstmaaltijd te koken. Daarmee geven we tijdens de feestdagen wat extra warmte en gezelligheid aan kwetsbare Amsterdammers die om wat voor reden dan ook wel wat steun kunnen gebruiken. 

  Cadeaubon

  Met de andere helft hebben we in Alkmaar een bijdrage geleverd aan tassen met een kerstontbijt voor gezinnen die hulp krijgen van Stichting Prakkie072. Deze stichting zet zich in voor de minima die net niet in aanmerking komen voor hulp van de bekendere organisaties als de Voedselbank. Athora heeft aan de tas met ingrediënten voor een feestelijk kerstontbijt een cadeaubon toegevoegd, waarmee de mensen zelf iets voor onder de kerstboom kunnen uitzoeken. 

  Ook voor Silvia, de drijvende kracht achter Prakkie072, is een droom in vervulling gegaan dankzij de veilingopbrengst. Wat dat is? Dat zie je in de kerstvideo die we maakten over deze actie. 

  Fijne feestdagen!