• NL
 • Taal: Nederlands (NL) Engels (EN)

  Athora-stichting start samenwerking NL Cares

  9 september 2022

  nl-cares-kick-off-studio.JPG
  Athora Netherlands gaat via haar eigen vrijwilligersstichting Samen voor Later een samenwerking aan met NL Cares. Daarmee krijgen de medewerkers van Athora toegang tot het platform van NL Cares, dat op laagdrempelige wijze vraag en aanbod van vrijwilligerswerk aan elkaar koppelt. Ook is afgesproken dat Stichting Samen voor Later en NL Cares gedurende het jaar een aantal social impact events organiseren.  

  Leuk en laagdrempelig    

  CRO Annemarie Mijer is enthousiast over nieuwe samenwerking als eindverantwoordelijke voor het beleid van Athora Netherlands op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen: “Als duurzame pensioen- en levensverzekeraar vinden we het heel belangrijk dat onze medewerkers ook een maatschappelijke bijdrage leveren. Zeker nu we in Nederland voor zo veel uitdagingen staan. Vanuit Athora Netherlands geven we daarom alle support aan medewerkers die zich willen inzetten voor een ander. Zo is in onze cao afgesproken dat iedereen drie dagen per jaar krijgt om vrijwilligerswerk te doen. Door de samenwerking met NL Cares, hopen we vrijwilligerswerk voor collega’s laagdrempeliger te maken.”  

  Caring society 

  Volgens Alle Roodbergen, directeur van NL Cares, gaat deze nieuwe samenwerking zeker helpen om impact te maken: “We zijn ontzettend blij met de samenwerking met Athora Netherlands. Dankzij deze samenwerking kunnen we het verschil maken en samen met de medewerkers van Athora Netherlands bouwen aan een caring society.” 

  Clean-up met ouderen 

  De eerste activiteit die de Athora-stichting en NL Cares samen organiseren, is een clean-up in oktober. Samen met eenzame ouderen gaan we in de omgeving van het hoofdkantoor in Amstelveen zwerfvuil rapen. Zo slaan we twee vliegen in één klap: we maken de buurt een stukje mooier én we bezorgen ouderen een gezellige ochtend. Vanuit de Raad van Bestuur van Athora zijn CEO Jan de Pooter en CRO Annemarie Mijer daarbij ook aanwezig. 

  wandelen-met-ouderen-clean-up.jpg

  Over Stichting Samen voor Later

  Stichting Samen voor Later is een onafhankelijke stichting met een eigen bestuur van enthousiaste collega’s, die met elkaar de activiteiten initiëren. Door de pandemie en wisselingen in het bestuur stonden de activiteiten van de stichting een tijd op een laag pitje. Nu zijn onlangs een aantal nieuwe initiatieven gestart, waarvan de samenwerking met NL Cares er één is. Meer informatie over Stichting Samen voor Later? Kijk hier.

  Over NL Cares

  NL Cares inspireert mensen en bedrijven om hun tijd, vaardigheden en middelen in te zetten om de grote uitdagingen van onze tijd aan te pakken. Ze bieden een krachtig netwerk en concrete tools die ervoor zorgen dat iedereen sociale impact kan maken. Het is de missie van NL Cares dat iedereen bijdraagt aan een betere wereld.  Meer informatie over NL Cares? Kijk hier.

  Voor het volledige persbericht: