• NL
 • Taal: Nederlands (NL) Engels (EN)

  Athora Netherlands Beste Hybride Werkgever van Noord-Holland

  8 juni 2022

  Athora Netherlands heeft de Zo Werkt Het-Award voor Beste Hybride Werkgever van de regio Noord-Holland gewonnen in de categorie bedrijven groter dan 200 medewerkers. De prijs wordt uitgereikt aan organisaties die het hybride werken uitstekend op orde hebben én hierin een stap verder zijn gegaan. Op 14 juni wordt bekend of Athora naast regiowinnaar ook de landelijke Zo Werkt Het-Award in ontvangst mag nemen.  

  Volgens het landelijke mobiliteitsplatform heeft Athora Netherlands een stap verder gezet om hybride werken makkelijk, leuk en efficiënt te maken voor hun werknemers. Een grote groep collega’s nomineerde het bedrijf als beste hybride werkgever.

  Sandra Baltissen, projectleider hybride werken bij Athora Netherlands: “We zijn trots dat we zijn uitgeroepen tot regiowinnaar. Wij waren bij Athora natuurlijk al veel langer gewend aan thuiswerken, maar met de introductie van PASS hebben we hybride werken naar een hoger plan getild: in overleg met je team ben je zelf verantwoordelijk voor je resultaten en bepaal je waar jij je werk het beste kunt uitvoeren. Die vrijheid en verantwoordelijkheid wordt kennelijk zeer gewaardeerd door veel collega's. Want we hebben deze prijs vooral te danken aan een enorme hoeveelheid enthousiaste stemmen.”   

  Werken volgens het PASS-concept 

  Athora introduceerde in maart 2022 het hybride werken volgens het PASS-concept; Pick A Smart Spot/Site/Solution/S... In de PASS manier van werken is de aard van het werk leidend voor wáár je gaat werken. Vaste dagen op kantoor of vaste dagen thuis zijn er niet. De medewerker maakt binnen het team afspraken over wie waar en waaraan werkt of wanneer hij/zij naar kantoor komt. Op kantoor werken we met 3 activiteitzones; Connect, Collaborate en Concentrate- zone. Hoe hoger je komt in het gebouw, hoe stiller de ruimtes. Binnen die zones vind je reguliere werkplekken, zitsta-werkplekken, samenwerkplekken en concentratiewerkplekken.  

  In de finale op 14 juni treft Athora Netherlands de finalisten van de andere provincies. In totaal worden er vier landelijke winnaars gekozen door een onafhankelijke jury. Zij beoordelen onder anderen hoe de werkgever thuiswerken faciliteert, invulling geeft aan hybride werkplekken en of er een specifiek programma is ontwikkeld om ook met hybride werken de teamspirit te behouden.  

  Over Zo Werkt Het 
  Zo Werkt Het is een initiatief van 12 mobiliteitsregio’s en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, die zich samen inzetten voor duurzaam en slim reizen.

  collage-award-beste-hybride-werkgever-nh.jpgMeer lezen over het ontstaan van PASS? Lees het verhaal van Sandra.