• NL
 • Taal: Nederlands (NL) Engels (EN)

  Koen Boomsma

  Koen Boomsma

  Als Consultant Operational Excellence is Koen continu bezig processen te verbeteren

  Niemand is hier bang om nieuwe dingen uit te proberen.

  ‘Ik ben superblij met alle kansen die ik krijg en zelf kan pakken’

  Koen werkt zo’n vijf jaar als Consultant Operational Excellence. In die functie verbetert hij bedrijfsprocessen en helpt veranderingen implementeren. Hij krijgt bij Athora Netherlands veel ruimte voor eigen initiatief en dat bevalt hem uitstekend. “Ik ben superblij met alle kansen die ik krijg en zelf kan pakken. Het is fijn als je in je werk betekenisvolle dingen kunt doen.”

  Als interne consultant is Koen Boomsma (36) betrokken bij verschillende trajecten rondom digitalisering en digitale transformatie. Zo speelde hij een leidende rol bij de implementatie van Pega, nieuwe software waarmee klantprocessen zijn geautomatiseerd en gestandaardiseerd. Klanten helpen we daardoor sneller en eenduidiger. “Het is écht gaaf wat we voor elkaar hebben gekregen. Door meer inzicht in onze processen hebben we allerlei verbeteringen kunnen doorvoeren. En met de nieuwe data die dat weer oplevert, verbetert de business nog elke dag verder. Als interne consultant ben je van idee tot uitvoering bij veranderingen betrokken. Het is leuk als je een bijdrage kunt leveren die er écht toe doet.”

  Agile werken

  Koen is momenteel trekker van het thema ‘Business Agility’. Hij helpt de afdeling Pensions agile werken door te voeren. Daarmee kun je snel en effectief inspelen op veranderingen in de buitenwereld. Multidisciplinaire teams pakken de veranderingen op, die vanuit wetgeving of vanuit de eigen strategische doelstellingen nodig zijn. “De agile transitie is een grote stap en ik adviseer de afdelingen daarbij. Hoe richt je zoiets op de juiste manier in en implementeer je dat? Met de juiste tooling en coaching help ik hen op weg. Het is gaaf om zo bij te dragen aan de realisatie van onze strategische doelstellingen.”

  Vanwege zijn functie heeft Koen in korte tijd het hele bedrijf goed leren kennen. Overal draagt hij zijn steentje bij aan de continue verbetering van zaken. Precies dat maakt zijn werk leuk, legt Koen uit. “Niemand is hier bang om nieuwe dingen uit te proberen. Zowel in mijn team als in de rest van de organisatie heerst er een open cultuur, waarin volop ruimte is om te experimenteren. Je komt gemakkelijk met elkaar in contact. Alles is erop gericht om samen beter te worden, elkaar te helpen en samen te werken. Er is hier geen gesloten-deurtjescultuur en dat vind ik heel prettig. Een lerende cultuur, ja, zo zou je het wel kunnen omschrijven.”

  Ontwikkeling

  De focus op continu leren en ontwikkelen spreekt Koen enorm aan. Zelf is hij een tijdje geleden aangemerkt als Digital Innovation Talent. Zo kreeg Koen toegang tot extra opleidingen en netwerkbijeenkomsten bij andere bedrijven die eveneens druk bezig zijn met digitale transformatie. “Ik krijg veel ruimte om events bij te wonen en op die manier kennis van buiten naar binnen te halen. Ik ben ervan overtuigd dat de organisatie daar beter van wordt. Daarnaast biedt Athora nog veel meer opleidingsmogelijkheden: je afdeling heeft een opleidingsbudget, waarvoor je in aanmerking kunt komen. Daarnaast is er een persoonlijk groeibudget, waarmee je naar eigen inzicht cursussen kunt volgen. En dan is er ook nog de Summer School, een megagaaf concept met workshops voor en door collega’s, waarin allerlei soorten kennis wordt gedeeld tijdens de rustigere zomermaanden.”

  Work hard, play hard

  Ook is er voldoende ruimte voor leuke dingen naast het werk, vertelt Koen. En veel aandacht voor een goede werk-privébalans. “Er worden zomer- en winterbarbecues georganiseerd met het hele bedrijf. Die zijn altijd heel gezellig en een goede manier om elkaar informeel te ontmoeten. Dat heb ik liever dan een kerstpakket. Daarnaast organiseert de personeelsverenging allerlei activiteiten waarvoor je je kunt inschrijven, zoals het Strandspektakel: een volleybaltoernooi en strandfeest in één. Ook was er – voor corona in elk geval – altijd nog wel ergens een borreltje op een afdeling. En als je de donderdagmiddagafspraak met je team op een stadstrand wilt doen, is die ruimte er gewoon.

  Ook staat vitaliteit hoog in het vaandel. Ik heb ook meegedaan aan de Virgin Pulse Challenge, waarbij je met een team van zeven collega’s wordt gestimuleerd stappen te zetten om een virtuele reis om de wereld te maken. En tijdens de Week van het Werkplezier kreeg je een gratis gezondheidsscan aangeboden. Goed dat een werkgever dat doet.”

       

  Word jij onze collega?

  We zijn altijd op zoek naar ambitieuze, nieuwe collega's in verschillende vakgebieden. Dus ga naar de vacaturepagina en kijk of we iemand zoeken met jouw expertise.