• NL
  • Taal: Nederlands (NL) Engels (EN)

    Athora Netherlands verhuist naar duurzaam kantoorpand

    28 september 2022

    edge-west-exterieur.jpg

    Athora Netherlands verhuist naar Amsterdam. De pensioen- en levensverzekeraar, bekend van de merken Zwitserleven en Reaal, tekende onlangs de huurovereenkomst met EDGE Amsterdam West. Dit markante kantoorpand op een steenworp afstand van Station Sloterdijk stamt uit de jaren ’70 en is onlangs herontwikkeld tot een state-of-the-art en duurzaam bedrijfsverzamelgebouw.  

    EDGE Amsterdam West is een van de meest duurzame kantoorgebouwen van Europa met de hoogste duurzaamheidscores van BREAAM en WELL. Met meer dan 6.000 m² aan zonnepanelen en thermische energieopslag onder de grond levert het gebouw meer energie dan dat het verbruikt. Het kantoor is voorzien van slimme sensoren die onder meer zorgen voor een gezond werkklimaat. 

    De keuze voor EDGE Amsterdam West weerspiegelt het belang dat Athora Netherlands hecht aan duurzaamheid. Duurzaam beleggen en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn fundamenteel voor Athora Netherlands, dat herhaaldelijk door VBDO is uitgeroepen tot verzekeraar met het meest verantwoorde beleggingsbeleid. 

    Toekomst van werken

    Willem van Biezen, Manager Facilities: “Athora Netherlands draagt graag bij aan een duurzame wereld. Dat we dat ook tot uiting brengen in de keuze voor onze huisvesting, daar ben ik bijzonder trots op. We zijn dan ook heel enthousiast om naar EDGE West te verhuizen en in deze inspirerende en innovatieve werkomgeving te gaan werken, waar we met gelijkgestemde huurders de toekomst van werken verder kunnen vormgeven.”  

    Innovatieve werkomgeving

    Met de verhuizing brengt Athora Netherlands zijn huisvesting in lijn met de kleiner geworden organisatie. De moderne en innovatieve werkomgeving sluit aan bij de nieuwe, hybride manier van werken die Athora Netherlands voorstaat.

    Athora Netherlands huurt ruim 5.800 vierkante meter kantoorruimte in EDGE Amsterdam West. De circa 700 medewerkers met standplaats Amstelveen verhuizen in maart 2023 naar Amsterdam. Bij de totstandkoming van deze transactie is Athora Netherlands begeleid door DRS Makelaars en Osborne Clarke. 

    Het gehele persbericht kun je hieronder downloaden.