• NL
 • Taal: Nederlands (NL) Engels (EN)

  VIVAT eindigt hoog in VBDO verzekeraarsbenchmark 2019

  3 juli 2019

  Het duurzame beleggingsbeleid van VIVAT, bekend van de merken Zwitserleven en Reaal, heeft een hoge beoordeling gekregen van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO). Het onderzoek onder de grootste Nederlandse verzekeraars werd vandaag door VBDO bekendgemaakt. VIVAT moest in de VBDO verzekeraarsbenchmark 2019 a.s.r. net voor laten gaan. Het was de eerste keer dat de benchmark VIVAT als holding heeft beoordeeld in plaats van de merken Zwitserleven en Reaal.

  Gedetailleerde verzekeraarsbenchmark

  De VBDO verzekeraarsbenchmark 2019 geeft een gedetailleerd overzicht van de manier waarop de grootste Nederlandse verzekeraars hun verantwoord beleggingsbeleid organiseren, implementeren en erover rapporteren. De verzekeraars worden beoordeeld op de volgende vier categorieën: bestuur, beleid, implementatie en transparantie.

  Verantwoord ondernemen

  Wendy de Ruiter-Lörx, CCO VIVAT: “Verantwoord ondernemen is een integraal onderdeel van onze bedrijfsstrategie. Met het vermogen dat we namens de klanten van Zwitserleven en Reaal beheren, proberen we invloed uit te oefenen om de wereld verder te verduurzamen. We willen naast financieel rendement, ook oplossingen bieden voor maatschappelijke uitdagingen, zoals klimaatverandering. Om dat zo goed mogelijk te kunnen doen, hebben we een aantal strategische speerpunten gekozen en de Sustainable Development Goals (SDGs) als leidraad genomen. Dat we net niet als eerste zijn geëindigd in de benchmark van VBDO voelt in dit geval toch als een overwinning. De financiële sector is blijkbaar haar verantwoordelijkheid aan het nemen en in rap tempo aan het verduurzamen. Daar profiteert uiteindelijk iedereen van. Dit sluit echter niet uit dat we er de komende periode alles aan gaan doen om de volgende keer weer op de eerste plaats te eindigen!”

  Over VBDO

  vbdo-logoDe Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) is de enige vereniging in Nederland die opkomt voor de belangen van duurzame beleggers. De vereniging vertegenwoordigt particuliere en institutionele leden die het belangrijk vinden dat de bedrijven waarin zij beleggen maatschappelijk verantwoord ondernemen. VBDO maakt zich sterk voor een duurzame kapitaalmarkt, die naast financiële criteria ook rekening houdt met sociale- en milieucriteria. Door onderzoek te doen en bijeenkomsten te organiseren, maakt VBDO beleggers en ondernemingen bewust van duurzame kansen. Daarnaast stelt zij vragen over duurzaamheid op aandeelhoudersvergaderingen.