• NL
 • Taal: Nederlands (NL) Engels (EN)

  Weather Damage Prevention Challenge

  8 augustus 2018

  Weather Damage Prevention Challenge

  VIVAT doet een oproep aan start-ups om mee te denken over oplossingen voor het voorkomen van schades die ontstaan door het veranderende klimaat. Verzekeraars verwachten een toename van weer-gerelateerde schades in de nabije toekomst en VIVAT wil graag haar klanten behoeden voor overlast en ellende. Daarom is VIVAT de Weather Damage Prevention Challenge gestart.

  “De huidige klimaatverandering gaat gepaard met flinke regen-, hagel- en onweersbuien, maar ook met grote droogte of stevige stormen. Dit leidt steeds vaker tot schades aan onder meer woningen en auto’s,” zegt Edwin Grutterink, General Manager Schade bij VIVAT. “Om deze overlast tot een minimum te beperken, komen wij graag in contact met de nieuwste, innovatieve oplossingen om de eigendommen van onze klanten te beschermen.”

  Weather Damages Prevention Challenge

  VIVAT wil zoveel mogelijk oplossingen verzamelen voor bovenstaande problematiek en is daarom de Weather Damage Prevention Challenge gestart. VIVAT werkt in deze challenge samen met The Next Web (TNW). Het doel is om gezamenlijk innovatieve, technologische oplossingen te vinden om weer-gerelateerde schades op de meest impactvolle manier te voorkomen.

  Iedereen kan een oplossing aandragen voor de challenge. Uit de inzendingen worden de meest vernieuwende en bruikbare oplossingen geselecteerd. De genomineerde kandidaten mogen hun oplossing pitchen op 27 september 2018, in Amsterdam. Start-ups met de beste oplossingen maken bovendien kans op een partnership met VIVAT, zodat ze hun oplossing verder kunnen ontwikkelen en uitrollen bij een van de merken van VIVAT (Reaal of nowGo). VIVAT en TNW helpen met de technische en procesondersteuning om de samenwerking tot een succes te maken.