• NL
 • Taal: Nederlands (NL) Engels (EN)

  VIVAT verduurzaamt kantoor Alkmaar

  30 januari 2018

  Torenburg, het kantoorpand van VIVAT in Alkmaar, is gecertificeerd met een BREEAM-certificaat voor duurzaamheid. Met drie sterren voor Asset, vier sterren voor Beheer en drie sterren voor Gebruik, bereikt dit kantoor de hoogste duurzaamheidsscore van Alkmaar.

  “We zijn trots op het behalen van vier sterren op Beheer en drie sterren op Asset en Gebruik. De hoogste score voor een groot kantoor in Alkmaar,” vertelt Wendy de Ruiter-Lörx, Chief Commercial Officer bij VIVAT. Zij kreeg het BREEAM-duurzaamheidscertificaat eind januari overhandigd door Bert van Renselaar, Manager CFP Green Buildings. De Ruiter-Lörx: “VIVAT kiest bewust voor duurzaamheid als speerpunt van ons huisvestingsbeleid. Niet alleen bij ons hoofdkantoor in Amstelveen, maar bij alle VIVAT-locaties. Een belangrijk onderdeel van de verduurzaming is het verbeteren van de duurzaamheidsprestaties van onze gebouwen en keuzes voor materialen, waar kan circulair. VIVAT hecht er belang aan om zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen.”

  BREEAM-certificering

  Jan Willem de Vaal, BREEAM-expert bij VIVAT: “VIVAT heeft ervoor gekozen om alle kantoorpanden te verduurzamen volgens de zogenaamde BREEAM-NL In-Use-methodiek. Deze methodiek maakt de integrale duurzame prestaties van een gebouw inzichtelijk en brengt verbetermogelijkheden aan het licht. Hierdoor kunnen de duurzame prestaties voor de komende jaren verder worden verbeterd. Met het behalen van het certificaat hebben we de hoogste BREEAM In-Use-score van Alkmaar voor grote kantoorpanden. Dat is een hele mooie score, waarmee VIVAT tot een selecte groep behoort in de omgeving.”

  Binnenklimaat Torenburg

  De hoge scores voor de locatie Torenburg zijn onder meer behaald door innovaties op het gebied van binnenklimaat en de koeling van de dataruimtes. Zo worden de serverruimtes gekoeld door een warmtewisselaar die rechtstreeks is aangesloten op de koude bron van de warmte/koude-opslaginstallatie. Hierdoor is het niet nodig dat de koelmachines standaard aan staan en hoeven die alleen te worden bijgeschakeld bij extreem hoge buitentemperaturen. Doordat de bronnen in balans kunnen worden gebracht zonder energie te verspillen, bespaart VIVAT flink op het gebruik van elektra. Daarnaast zorgen energiezuinige bewegingssensoren voor de tijdige omschakeling van de verwarming van rust- naar comfortstand.

  Verdere verduurzaming

  De Ruiter-Lörx: “We zijn enorm trots dat we dit BREEAM-certificaat hebben behaald op alle drie de onderdelen. Met de ervaring die we in Alkmaar hebben opgedaan, kunnen we weer grote stappen zetten in de verdere verbetering van het eveneens BREEAM-gecertificeerde kantoorpand in Amstelveen. We gaan op voor een hernieuwd certificaat met mooiere resultaten voor de verduurzaming van het pand en omgeving.”