• NL
 • Taal: Nederlands (NL) Engels (EN)

  Oordeel Rechtbank Noord-Holland: VIVAT N.V. heeft grotendeels voldoende informatie verstrekt over beleggingsverzekeringen

  21 december 2017

  Op 20 december 2017 heeft de rechtbank Noord-Holland VIVAT N.V. grotendeels in het gelijk gesteld. Dit is de uitspraak in een collectieve rechtszaak die door Vereniging Woekerpolis.nl en twee klanten was aangespannen tegen SRLEV N.V., onderdeel van VIVAT. Deze rechtszaak betrof twee soorten beleggingsverzekeringen. De eisers brachten verschillende klachten naar voren. Onder meer dat klanten bij aankoop in de jaren 90 en het begin van deze eeuw onvoldoende zijn geïnformeerd over de producten. De rechtbank wees vrijwel alle vorderingen af.

  Twee punten zijn in de uitspraak wel toegewezen. Het eerste punt betreft voorlichting over het zogenoemde hefboom- en inteereffect bij beide producten. De uitspraak bepaalt niet of en in hoeverre VIVAT haar klanten op dit punt verder tegemoet moet komen dan de eerder uitgevoerde compensatieregeling. Ten tweede vond de rechtbank een specifieke bepaling over tussentijdse kostenverhoging ontoelaatbaar. Dit betrof één van de twee producten. VIVAT sluit niet uit dat zij gelet op deze punten hoger beroep instelt.
  VIVAT kan zich desalniettemin grotendeels vinden in de uitspraak van de rechtbank, waarin immers de meeste vorderingen zijn afgewezen.

  Klanten die meer informatie willen over hun product en de mogelijkheden, kunnen terecht op deze website of direct contact opnemen met de klantenservice via 072 - 519 49 88.

  Bekijk hier het vonnis