• NL
 • Taal: Nederlands (NL) Engels (EN)

  ACTIAM

  ACTIAM biedt duurzame beleggingsstrategieën en -oplossingen aan verzekeraars, pensioenfondsen, banken en distributiepartners. ACTIAM scoort hoog op alle normen en standaarden voor duurzaam beleggen. ACTIAM beheert een vermogen van ruim € 58 miljard.

  ACTIAM is een internationale vermogensbeheerder die duurzaamheid concreet vertaalt naar drie hoofdthema's: Klimaat, Water en Land, ieder met eigen doelstellingen. Al sinds 1990 wordt een verantwoord en duurzaam beleggingsbeleid gevoerd en worden engagementgesprekken gevoerd met de bedrijven waarin wordt belegd. In 2007 en 2008 lanceerde ACTIAM de eerste institutionele fondsen in microfinanciering. Al bijna drie decennia gaan financieel en sociaal rendement hand in hand. In het onderzoek naar verantwoord beleggen van de Principles for Responsible Investments (PRI) krijgt ACTIAM jaar op jaar vaak de hoogste score. ACTIAM scoorde in 2020 een A+ op alle veertien onderdelen.

  Verantwoord beleggen zit in het DNA

  ACTIAM hanteert voor alle bedrijven en landen waarin wordt belegd een holistische en toekomstgerichte benadering. Deze benadering speelt een belangrijke rol in de risicobeheersing van beleggingen, in het stimuleren van een gedragsverandering en in de bijdrage die geleverd wordt aan het behalen van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals). De basis van het beleid is dat bedrijven en landen moeten voldoen aan onze Fundamentele Beleggingsbeginselen. Daarnaast wordt beoordeeld hoe bedrijven in staat zijn zich aan te passen aan de transitie naar een duurzame samenleving.

  Gedelegeerde assetmanager

  Als dochter van Athora Netherlands, beheert ACTIAM alle beleggingen voor de merken Zwitserleven en Reaal (eveneens onderdeel van Athora Netherlands).