• NL
 • Taal: Nederlands (NL) Engels (EN)

  Uitdagingen

  Athora Netherlands ziet uitdagingen op verschillende gebieden. In 2019 hebben we deze uitdagingen besproken met vertegenwoordigers van onze belangrijkste stakeholdergroepen, wat heeft geresulteerd in nieuwe uitdagingen voor 2020 en daarna.

  Implementatie van verbeterde duurzaamheidsstrategie

  We herzien momenteel onze duurzaamheidsstrategie voor de componenten Maatschappelijk Verantwoord Beleggen, Duurzame Producten en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. We willen onze aanpak verder versterken door middel van integratie en structuur, om onze positieve impact te vergroten en transparante communicatie over het onderwerp verder mogelijk te maken. In 2021 ronden we onze nieuwe duurzaamheidsstrategie en -aanpak af en maken we plaats in termen van implementatie.

  Uitsluiting versus betrokkenheid bij verantwoord beleggen

  Hoewel ons uitsluitingsbeleid een cruciaal onderdeel is van onze maatschappelijk verantwoorde beleggingspraktijken, zullen we onze betrokkenheid bij belangrijke ESG-onderwerpen blijven vergroten met als doel waarde te genereren voor de samenleving.

  Verantwoorde producten (niet-investering)

  Kunnen we bij het formuleren van ons acceptatiebeleid ook onze betrokkenheid aan de niet-investeringskant vergroten en met klanten en potentiële klanten in gesprek gaan over ESG-kwesties om onze positieve impact te vergroten?

  Interne betrokkenheid

  Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp op de agenda van Athora Netherlands en vormt een belangrijk onderdeel van het DNA van ons bedrijf. Hoe kunnen we het bewustzijn en de betrokkenheid van al onze medewerkers bij duurzaamheidsvraagstukken en -activiteiten verbeteren om onze positieve impact verder te vergroten.